Llevant la zona amb més habitatge turístic i la Part Alta amb més concentració

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat l’estudi Diagnosi de l’habitatge d’ús turístic a Tarragona. Segons ha explicat la Consellera de Turisme, Immaculada Rodríguez, “Tarragona està lluny de tenir un problema de saturació d’habitatges turístics.” Tot i això en total en té 1.011, i les zones on més es concentren són Llevant amb un 24%, la Part Alta amb un 21% i l’Eixample centre amb un altre 21%. Del total el 72,9% són legals, el 15,6% il·legals i l’11,5% alegals, es tracta d’habitacions que no es poden inscriure al registre d’habitatges turístics. La Part Alta és la zona que més pisos turístics per habitant concentra, concretament un 5,44%. La Consellera de Turisme ha explicat que “han volgut ser capdavanters impulsant aquest estudi per prendre mesures després.”

Rodríguez ha dit que no sap si es prendran mesures davant les queixes dels veïns de la Part Alta i tenint en compte que és el lloc on hi ha més concentració de pisos turístics. Per la seva banda el responsable de l’estudi Antonio Paolo Russo, ha volgut deixar clar que “Tarragona no està en alarma, però que s’ha d’anar seguint com evoluciona.

Amb tot l’estudi l’ha elaborat la Fundació URV, el Parc Científics i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i el GRATET. I s’ha comparat Tarragona amb altres ciutats com Palma, Donosti o Barcelona.

PUBLICITAT