Més novetats sobre el corredor i el mal estat de l’auditori del Camp de Mart

Destaquem la reformulació del Festival d’Estiu de Tarragona, les declaracions de Rajoy sobre el Corredor del Mediterrani i els problemes a l’auditori del Camp de Mart.

Corredor del Mediterrani

L’anunci del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, d’endarrerir l’arribada del Corredor Mediterrani a Tarragona no ha generat rebuig entre els dirigents de la ciutat.

L’Ajuntament i el Port confien en la paraula de Rajoy i creuen que després d’aquest anunci no hi haurà més endarreriments.

Després de diversos endarreriments, el tram Vandellòs-Tarragona s’havia d’inaugurar la primavera del 2018. Rajoy però, avui ha dit que per aquella data començarà el període de proves, amb la qual cosa el pas de combois amb passatgers haurà d’esperar més. D’altra banda, el president espanyol ha recordat que encara falta adjudicar el tram entre Vila-seca i Castellbisbal, i que fins a la primavera del 2020 Catalunya no tindrà en funcionament els tres trams del Corredor. El president del Port de Tarragona, Josep Maria Andreu, creu que el calendari definitiu dependrà de la rapidesa amb la qual es facin aquestes adjudicacions.

Més escèptic es mostra el president de la Cambra de Comerç de la ciutat, Andreu Suriol. Opina que després de tants incompliments, la credibilitat de l’Estat és escassa.

També ha reaccionat, a través d’un comunicat, la Plataforma Trens Dignes. L’associació d’usuaris de tren de les Terres de l’Ebre assenyala que allò que necessita el territori no són noves promeses, sinó que es compleixin les que s’han fet en el passat.

Casa de la Festa

El portaveu del grup municipal del Partit Demòcrata a l’Ajuntament, Albert Abelló, va reclamar a l’equip de govern que acabés amb les filtracions d’aigua de la Casa de la Festa. Abelló ha recordavat que des del 2008 aquest equipament pateix goteres i problemes per la manca de manteniment. Davant aquesta reclamació la consellera de cultura, Begoña Floria, s’ha pronunciat.

Camp de Mart

L’Ajuntament de Tarragona no ha programat res aquest estiu al Teatre Auditori Camp de Mart. El conseller de cultura, Josep Maria Prats, ha explicat que aquest indret es troba en una situació precària.
Des de l’Ajuntament han comentat que aquest auditori del Camp de Mart fa 20 o 30 anys que existeix i que mai s’hi ha fet cap reforma exhaustiva. A més el cost del seu manteniment és molt elevat i s’utilitza poc al llarg de l’any. Amb tot plegat el principal problema es troba a la carpa que té alguns forats i hauran d’actuar perquè algun dia no acabi caient. Prats ha assegurat que en algun moment s’haurà de tancar perquè s’hi haurà d’intervenir i que ja han demanat un projecte per saber l’abast del qual s’ha de fer i que quantifiqui el que pot costar. Tot i això ho posen a disposició per si la iniciativa privada el vol llogar.

Vaga ambulàncies

Els comitès d’empresa dels treballadors de les ambulàncies de les Terres de l’Ebre, Tarragona i Lleida han convocat una vaga del 10 al 17 d’abril, en plena Setmana Santa.

Segons han explicat en un comunicat, les raons són els incompliments de les bases del concurs que va guanyar la concessionària del servei, la UTE Egara-Lafuente. Asseguren que les bases del transport urgent no són adequades i que tampoc es respecten els quadrants i calendaris laborals del transport no urgent. Els tècnics d’emergències denuncien que se’ls han precaritzat les condicions laborals, s’han retallat ambulàncies i que els convenis que regeixen els seus contractes no són homogenis per a tots les treballadors. Denuncien que tot plegat passa amb el beneplàcit del Sistema d’Emergències Mèdiques i el Cat Salut.

Festiva Internacional del Teatre

L’Ajuntament de Tarragona reformula tot el Festival d’Estiu. Segons ha explicat el conseller de cultura, Josep Maria Prats, la idea és que el consistori deixi de programar grans concerts multitudinaris i que d’això se n’encarregui la iniciativa privada amb el suport de les institucions. Per això desapareix el festival com es coneixia fins ara perquè les prioritats són unes altres, segons ha explicat Prats.
Així a partir d’aquest any el Festival Internacional del Teatre de Tarragona passarà a ser anual. L’ajuntament hi invertirà 20.000 euros tot i que des de l’organització, la Sala Trono, esperen aconseguir-ne 110.000. Joan Negrié, director del FITT, ha explicat que la mostra de teatre s’ha ampliat dues setmanes, del 10 al 23 de juliol. I la idea és que es vegin noves dramatúrgies en espais no teatrals. Negrié ha comentat que volen portar 12 companyies teatrals que representin les millors dramatúrgies europees i mundials, però que encara ho estan acabant de tancar.

PUBLICITAT