Tarragona aprova la moció contra el referèndum

Així s’aprovava la moció contra el referèndum que ha presentat el grup socialista al ple de Tarragona. La moció més polèmica de Tarragona, que ha creat diferències entre govern i oposició, i és que la moció s’ha aprovat amb els vots a favor del grup socialista, PP i Ciutadans. L’altre membre del govern, Unió, ha votat en contra, amb esquerra, cup, iniciativa verds i el PDeCAT. La sala de plens estava plena de gom a gom de membres de l’ANC, Òmnium i funcionaris contraris a la moció que han xiulat aquells que la defensaven. Eren tants que s’ha hagut d’habilitar la sala de premsa perquè tothom pogués seguir la sessió. Begoña Floria ha criticat el que anomena “persecució” i ha defensat la moció de la següent manera, després d’haver eliminat l’exposició de la moció i mantenint els acords:

Des d’Unió s’ha demanat que es segueixin les directrius europees, Iniciativa Verds considera que els socialistes han fet el ridícul. La CUP creu que la moció és una excusa per defensar la unitat d’Espanya i Convergència que és més pròpia del Partit Popular. Els republicans han manifestat que Catalunya té un descontentament generalitzat des de fa temps i que aquesta és l’arrel del referèndum.
Ciutadans ha felicitat els socialistes i ha dit la majoria de catalans no volen la independència. Pels populars, Tarragona no és independentista.
Després de la moció, els representants de l’ANC i Òmnium han animat als presents.

La moció demanava instruccions per escrit sobre el referèndum, els informes judicials que l’avalen i protegir els funcionaris.

PUBLICITAT