El Nou Mercat té catorze places lliures després del trasllat dels paradistes

576_1392901229NotciesTarragona_Mercat

El 77% dels paradistes de la carpa provisional de la Plaça Corsini es traslladaran al Nou Mercat Central, després que el passat dissabte es poses el punt final al termini per presentar les sol·licituds per entrar al nou establiment. De les 47 parades que han presentat les sol·licitud, 20 són punts de venda de carn, 11 punts de venda de peix i marisc, 9 de fruita i verdura i 7 punts de venda genèrics de diferents modalitats com la pesca salada, fleca, bar i fruits secs.

14 parades de l’actual carpa provisional doncs, no entraran al Nou Mercat, que acollirà 69 parades i que haurà d’obrir un concurs per acabar de completar les 47 que ja han presentat la sol·licitud.

Ara Espimsa estudiarà la documentació de les parades sol·licitants i procedirà a distribuir els diferents punts de venda en el nou Mercat, i la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa ha manifestat que a principis de setembre o octubre podria estar llest.

I seguim parlant de Mercats, perquè aquest passat cap de setmana es va aixecar polèmica sobre la futura ubicació del mercat de la plaça del fòrum. El temor dels paradistes del fòrum era un possible trasllat a la Plaça de l’Escorxador, ja que tècnics de l’Ajuntament van anar-hi a prendre mides.

Des dels paradistes del Fòrum es va engegar una campanya de signatures per frenar algun possible moviment des de l’Ajuntament, però aquest mateix dilluns la consellera de comerç i presidenta d’Espimsa ja ha negat qualsevol rumor que comporti el moviment del mercat del fòrum, així ho ha explicat:

Només dos de cada cinc tarragonins utilitza el català com a primera llengua. Segons ha publicat el diari MES, el 61% dels tarragonins utilitzen el castellà de forma habitual, tot i que cada cop hi ha més famílies que canvien l’idioma per parlar amb els fills.

Així ho ha exposat el Consorci per a la Normalització Lingüística de Tarragona (CNL), que ha pogut detectar aquesta tendència positiva a les llars tarragonines que segons la presidenta del CNL de Tarragona, Rosa Ibarz, es produeix gràcies al fet que els nens, a l’escola, utilitzen el català.

Tot i aquestes dades positives, s’ha donat a conèixer que tan sols el 38% i el 39% de la població a les comarques de Tarragona l’utilitza de forma majoritària.

I ens endinsem ara en un el festival que està tenint lloc aquesta setmana a Tarragona. Parlem de l’Eclèctic, una iniciativa de quatre grups escènics vinculats a entitats de persones amb discapacitat, juntament amb l’Ajuntament de Tarragona, que va néixer el 2010 amb la voluntat de ser un petit moviment sociocultural a la ciutat i al territori.

L’Eclèctic va començar el passat divendres i se celebrarà al llarg de tota aquesta setmana i compta amb més de 22 actes, tot sota el lema “Enriquim l’art”. En el programa de la Xarxa, La Tarda, hem parlat amb la consellera de Salut i Serveis a la Persona, Ana Santos, i el tècnic de polítiques d’igualtat Romà Solé.

 

TEMPS

I pel que fa al temps, s’espera que es mantingui l’estabilitat i l’ambient assolellat durant el matí, de cara a la tarda podrien arribar lleugeres nuvolades. Pel que fa a les temperatures s’han mantingut, deixant una màxima de 20 i una mínima d’11 a la ciutat de Tarragona.

TEMP. MÀXIMA  20 / MÍN. 11

 

APUNT

El grup Histrionis Teatre durà aquest dimarts al Teatre Metropol a les nou del vespre, l’obra PEUS DESCALÇOS SOTA LA LLUNA D’AGOST, de Joan Cavallé. Una obra on l’aparició d’unes restes humanes de l’última guerra interromp l’aparent tranquil·litat d’un poble amb ferides encara soterrades. Una història que reflexiona al voltant de la necessitat de conèixer la nostra memòria col·lectiva i preservar-la.

PUBLICITAT