Nou Ritme i Disc-45, guanyadores del Carnaval 2016 de Tarragona

PUBLICITAT

L’Escola de Ball Nou Ritme ha estat proclamada la comparsa guanyadora del Carnaval 2016 de Tarragona i representarà l’any vinent, i per tercer cop, el sèquit del Rei Carnestoltes. Per altra banda i com a segons finalistes, el Grup de Dansa i Comparsa Disc-45 representarà el sèquit de la Concubina al Carnaval 2017.

La Plaça de la Font ha estat testimoni aquest dimarts a la nit no tan sols de la crema del Ninot, la Ninota i la Bóta en la condemna a la foguera del Carnestoltes i Concubina d’enguany, sinó també del veredicte del jurat (consulta puntuació) en quant al concurs de les millors comparses d’enguany i lliurament de premis. Des de Ràdio Ciutat de Tarragona i de forma especial per a ‘Digues la teva!‘ no ens hem volgut perdre el moment,i hem recollit les impressions dels protagonistes.

Una imatge de la comparsa Nou Ritme durant la Rua de Carnaval. Foto: Montse Parisí

Premis i comparses classificades

-El Premi Honorífic “Comparsa constant 2016” ha anat a parar a la comparsa o comparses que, a proposta de la Comissió del Carnaval, tenen la trajectòria de més durada en el Carnaval de Tarragona: Escola de Dansa i Comparsa Grup Aerodance, Colors Fantasy-AV La Granja i Comparsa Som i Serem atès que surten al Carnaval des del 2003.

-El Premi Honorífic “Participació 2016”, per una marcada i desinteressada voluntat participativa a Ampa Pràctiques, per portar el major nombre de participants a la Rua enguany.

-El Premi Honorífic “anècdota 2016” a la comparsa La Petada, per haver hagut d’espitjar la Disfressa d’Or fins al Polígon Francolí, un cop acabada l’actuació a la Tarraco Arena Plaça, lluint la Disfressa per tota la ciutat.

-Els 15 premis ex aequo a la qualitat i per tant sortiran a la Rua de Lluïment (per ordre alfabètic): Ampa Carmelites, Amics Part Alta, Aquí hi ha marro, Ass.Veïns Albada, Col·lectiu Dones de Sant Salvador, Comparsa Cayo Largo, Comparsa La Unió, Escola Ball Nou Ritme, Escola de Dansa i Comparsa Aerodance, Estudi de Dansa Montserrat, Fotem-li canya, Grup de Dansa i Comparsa Disc 45, Tàrraco De Luxe, La Ballaruga i Sinhus.

Finalment ha arribat el moment de majors nervis i més emocionant. El nomenament dels dos guanyadors de cara a l’any vinent amb el Trofeu “Ninot de Carnaval” per a Grup de Dansa i Comparsa Disc-45 com a segons finalistes i Escola de Ball Nou Ritme com a primers. Assumiran l’organització dels sèquits de la Concubina XXIII i el XXXVI Rei Carnestoltes, respectivament, durant el Carnaval del 2017, lluint una disfressa de nova creació, i duran el Penó de la Reina del Carnaval en el conjunt de la festa i el Cremaller Reial durant els actes de l’Enterrament i Crema.

disc45 montse parisi 1

Marc Pedraza, de Nou Ritme, explica que “enguany hem començat a prepara-nos més tard però som un equip molt gran”. Pel que fa a la temàtica de la seva comparsa d’enguany “hem anat d’època inspirats en les Menines de Velázquez”. El que serà per tercer cop Rei Carnestoltes es mostra entusiasmat i afirma estar “molt content i orgullós de la meva comparsa i de la meva gent”. Per la seva part, Daniel Armesto de Disc45 amb una temàtica inspirada en Les Mil i una Nits, confessa que “no ens ho esperàvem, ha hagut molt de nivell però ens hem esforçat molt i ha estat una bona recompensa”. De cara a l’any vinent afirma que “haurem de pensar molt per poder sorprendre, ja que està tot inventat”.

L’Albada, la més aclamada a les xarxes socials

Curiosament Ràdio Ciutat de Tarragona havia llençat des d’aquest dilluns nit a Twitter i Facebook una enquesta per conèixer quines eren les comparses que més han agradat enguany, entre les quatre més comentades a les xarxes. Amb gran èxit de participació i quasi 150 vots, el resultat ha coincidit amb el del jurat pel que fa a la segona posició amb Disc 45. Per la seva part, Nou Ritme era la que menys vots havia obtingut i l’Albada la que més (mira-ho aquí). Aquesta ha quedat en el tercer lloc del concurs separada de la segona posició per tan sols dos punts.

Tina Veiga, de la Comparsa Albada, explica que “estem molt contents i veníem molt il·lusionats en veure el resultat de l’enquesta a la vostra ràdio però tot i així estem contents d’haver-nos classificat”. La temàtica d’aquesta colla eren els àngels caiguts.

Què us han semblat els resultats del jurat? Ara és el vostre torn. Participa a les xarxes socials de Ràdio Ciutat de Tarragona: Facebook / Twitter  i Digues la teva!

*Fotos: Nou Ritme (imatge superior) i Disc45 (imatge inferior) durant la Rua Carnaval. Foto: Montse Parisí

PUBLICITAT