Nous detectors de l’aire per actuar amb més previsió

Nova reunió del grup de treball d’emergències químiques creat arran de l’explosió d’IQOXE. En aquesta reunió el Conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat als alcaldes del territori que el PLASEQTA es tornarà a controlar des de Tarragona. També ha explicat que es revisaran i s’implementaran nous plans d’emergència en l’àmbit municipal, s’obrirà un procés de participació per parlar de l’ús de les sirenes, es reforçarà la informació pública de tots aquells incidents que hi hagi als polígons, es desenvoluparà un sistema d’avís per mòbil i glocalització i s’instal·laran uns detectors de la qualitat de l’aire complementaris als que ja existeixen per actuar amb més previsió. Buch ha volgut destacar la singularitat de Tarragona.

A més des de la Generalitat asseguren que volen desenvolupar un sistema de protecció dels treballadors que treballen en emergències químiques. 

Amb tot plegat Buch ha assegurat que la investigació aclarirà cap on s’ha d’anar i millorar. 

Davant tot això l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha demanat que tot això s’apliqui com més aviat millor, ja que des de la Generalitat no s’ha aclarit quan es farà.

Amb tot plegat l’alcalde de la ciutat ha demanat que es controli més les càrregues de treball de les plantilles i la formació dels professionals. 

PUBLICITAT