Passió pel Chartreuse

El Chartreuse és un licor fabricat pels monjos cartoixans a Voiron, al departament francès de l’Isèra. Està compost d’alcohol de vi destil·lat aromatitzat amb 130 herbes diferents.

PUBLICITAT

(VIDEO)

La destil·leria de la Chartreuse a Tarragona estava situada a la part baixa de la ciutat, a la Plaça dels Infants, a prop del port i de l’estació de ferrocarril, des de l’any 1904 fins a l’any 1989. A Marsella també es produia Chartreuse, verd i groc, sota el nom de “Tarragona” des de l’any 1921 fins al 1929”.

Aquest dijous a Carrer Major hem parlat amb Enric Garcia, periodista, apassionat per aquest licor que aquest dimecres oferia una xerrada en el marc de les festes de Santa Tecla 2020. Garcia ens ha parlat dels orígens, evolució i com va despertar en ell interès aquesta beguda popular de les festes de la ciutat on barrejat amb granizat de llimona dóna lloc a la popular ”mamadeta” de Santa Tecla.

PUBLICITAT