El litoral tarragoní afectat pel temporal dels darrers dies es refà i l’aigua del mar comença a recuperar, poc a poc, el seu nivell. Malgrat tot, els efectes són encara ben visibles, sobretot a les platges de la Costa Daurada nord. És el cas d’Alfatulla (Tarragonès) on aquest dilluns uns operaris enretiraven canyes i vegetació acumulada en l’estret tros de sorra que ha deixat el temporal marítim.
Amb tot, l’altra cara de la moneda és que aquesta platja, de gairebé un quilòmetre, ha guanyat en llargada per l’increment de sorra en un dels extrems -el del fortí-, una situació insòlita que feia anys que no es veia. Igualment s’ha demanat al Servei Provincial de Costes que netegi la runa acumulada a la part central, una problemàtica reiterativa.
La pèrdua de bona part de la platja engolida per l’envestida del mar ja ve sent una constant a la qual estan habituats alguns municipis costaners tarragonins. Entre finals del 2019 i mitjans del 2020 es van patir fins a cinc temporals. A Altafulla asseguren que el Cèlia no els ha agafat per sorpresa. De fet, no ha estat, ni de bon tros, dels més intensos, si bé ha durat deu dies.
Però, mentre a la platja d’Altafulla s’han perdut metres en amplitud, se n’han guanyat en longitud. Ara la platja és més llarga, circumstància rebuda de molt bon grat des del municipi, ja que s’ha acumulat sorra en una zona que justament acostumava a estar castigada pels temporals. “S’ha creat una petita platja en un lloc on feia anys que no en vèiem”, afirma Muntadas.
A la resta de la Costa Daurada, també s’han vist afectades per aquest temporal de llevant altres platges. A la Pineda, al terme de Vila-seca, on per proximitat al port s’hi fan aportacions de sorra anualment, també s’ha patit aquests dies una regressió de la coca central de la platja, si bé no ha causat desperfectes en els serveis i guinguetes, ja que encara no s’han instal·lat.