El restaurant tarragoní El Terrat: by Quach ha guanyat aquest dilluns al vespre el seu primer Sol Repsol. Es tracta d’un dels premis gastronòmics més rellevants del país, que posa en valor els restaurants i xefs més qualificats d’Espanya. Amb aquesta distinció, el restaurant liderat per Moha Quach es posiciona dins d’un prestigiós grup d’uns 300 restaurants guardonats per la Guía Repsol.
“És tot un honor per nosaltres rebre aquest reconeixement. Fa anys que treballem diàriament per oferir una cuina mediterrània i creativa, amb l’essència dels orígens però adaptada als nous temps”, indica el xef Moha Quach. Quach fa quatre anys que lidera El Terrat, un emblema de la cuina tarragonina que ha renascut amb la seva direcció. El xef, format a l’Escola d’Hosteleria de Cambrils, ha fet de Tarragona i el seu entorn el seu supermercat més preuat. Els seus orígens familiars, vinculats a l’agricultura, la ramaderia i la pesca, han convertit hort, mercats i llotja en espai d’inspiració.
Posar en valor el producte de proximitat i cuinar des del respecte per la terra i el medi ambient són dos dels pilars fonamentals del restaurant, un fet que també ha estat valorat pel jurat de la Guía Repsol. “No hauríem arribat fins aquí sense els nostres proveïdors: els pagesos del Camp de Tarragona, els pescadors del Serrallo i el Delta i les parades de confiança dels mercats del territori”, ha destacat el xef.