El Teatret del Serrallo presenta la final de PortAutors

La gran final de la mostra PortAutors/es 2020 del Teatret es fa el diumenge 3 de  gener, a les 20 hores. L’evolució de la pandèmia de la covid-19 ha fet posposar la  final d’aquesta mostra de referència al territori amb una actuació en línia, atesa la  crida de les autoritats competents a minimitzar el risc d’un públic presencial. Així doncs, l’esdeveniment es farà en línia i comptarà amb les sis candidatures  finalistes: Ivory Tusk, Patricia Atzur, La Chica del Mono, Lia Sampai, Brott i Mia Fuentes. Cal destacar que el tribunal d’aquesta segona edició ha valorat la seva 

PUBLICITAT

l’alta qualitat i professionalitat en una convocatòria que descobreix el talent del nostre territori i dona a conèixer el seu potencial artístic. Es pot seguir les activitats de les persones finalistes a les xarxes socials (Facebook, Instagram i Youtube) del Teatret i PortAutors/es. Cal tenir en compte que la mostra artística atorgarà tres premis diferents. 

També cal destacar que durant totes les festes de Nadal fins al 5 de gener, el Teatret del Serrallo ens acompanya amb una història diferent en línia cada dia a través de ‘Nadal al Teatret’. A través a les seves xarxes socials, cada dia, fins i tot el dia 1 de gener, el Teatret ens ofereix puntualment a les 19.30 hores una història diferent, contacontes, dansa, pallassos, on petits i grans gaudiran d’un escenari emblemàtic. Les històries han pres tot l’aforament d’aquest espai. Un cita que cal tenir present perquè cada dia descobrirem un relat màgic d’un autor o autora tarragonina.  

També cal apuntar que el Port de Tarragona ha posposat els castells de focs en  línia ‘Les Nits de la Il·lusió’ que havia programat per a aquestes festes davant de  l’evolució de la pandèmia i per tal de maximitzar la prudència durant aquestes festes  de Nadal evitant el risc d’una possible aglomeració de persones a les zones  properes al Port. Aquests esdeveniments es tornaran a programar quan les  condicions sanitàries i de seguretat ho permetin. 

Tradicionalment els Reis d’Orient arriben a Tarragona pel Moll de Costa, i enguany, ateses les mesures sanitàries derivades de la pandèmia, no podrà ser, però des del moll de Costa s’ha volgut participar, d’una manera diferent, en aquesta tradició i al Refugi 1, a partir del 2 de gener, hi haurà el Magatzem Reial, una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Tarragona, on col·labora el Port de Tarragona.

L’Ajuntament va posar a disposició del públic les entrades per al Magatzem Reial i es van exhaurir en pocs dies. L’entrada al recinte tindrà unes mesures sanitàries estrictes. 

Davant del Refugi 1, al Tinglado 1 també es pot contemplar l’exposició ‘Un color porta a l’altre’ de Marta Balañá, una artista lluitadora contra el Parkinson, que pren la malaltia com al seu tsunami personal. La pintura ha estat la seva medicina i els seus quadres són el reflex, a través dels colors, com ella veu la vida. I la vida és de colors suaus. Ha fet exposicions a Catalunya i a l’Estat espanyol, i ha estat premiada en diferents certàmens i concursos de pintura. 

L’horari expositiu és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Diumenges d’11 a 14 hores i dilluns és tancat. El dia 1 de gener és tancat. 

L’Arxiu i el Museu del Port reviuen les festes nadalenques 

L’Arxiu del Port també s’uneix a la programació de Nadal al Port amb diferents activitats com ara l‘Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’ de Ricard Martínez. Es tracta d’una instal·lació fotogràfica que es pot veure a la façana de l’Arxiu del Port (plaça dels Carros cantonada amb el carrer d’Anselm Clavé) amb un panell explicatiu a peu de carrer. Consisteix en una gran refotografia, un retrat de l’edifici a través del temps construït amb imatges de diversos moments dels gairebé cent anys d’existència, imatges que registren la construcció i reforma de les diverses vides que ha tingut. Es pot visualitzar fins a l’estiu de 2021. 

I, conjuntament amb el Museu del Port, s’ha confeccionat l’audiovisual ‘Nadal al Port. Recull d’imatges històriques’, creat a partir dels fons d’imatges del Museu del Port i de l’Arxiu. Hi són presents les cavalcades de Reis, les curses i els banys de Sant Silvestre, les nadales, els parcs infantils i les façanes il·luminades dels edificis, però també els infants, els pessebres i els arbres de Nadal. Està disponible en línia al canal de YouTube de l’Arxiu del Port. 

Una altra activitat que proposa el Museu és Fem memòria… on es busca la col·laboració del públic, des de les xarxes socials, per completar l’arxiu de fotografies històriques del seu fons @museuporttarragona. 

D’altra banda, el Servei de Publicacions en proposar llegirEls Fontanals-Vidal. Una família influent al barri del Port de Tarragona (1825-1960) obra que es va presentar el passat 17 de desembre, en streaming, a través del canal de YouTube del Port de Tarragona i que es pot visualitzar a: https://youtu.be/_-VwaVX36qk 

PUBLICITAT