La CUP proposa alternatives al turisme de “sol, platja, casinos i creuers”

Aquest dissabte al matí la CUP de Tarragona i Vila-seca han fet una roda de premsa per explicar les propostes d’ambdues formacions per decréixer turísticament i “deixar de dependre d’aquest monocultiu”. Les anticapitalistes afirmen que el model territorial afecta a totes i el creixement del Port de Tarragona n’és un exemple, “amb la zona del ZAL o el futur contradic de Llevant per rebre més creuers al costat de La Pineda”.

PUBLICITAT

Eva Miguel, cap de llista per la CUP a Tarragona, ha assenyalat que el model turístic actual “està esgotat, és totalment insostenible, fomenta la precarietat laboral i expulsa les veïnes dels seus barris”. La cupaire ha lamentat la política del Port de Tarragona “que pretén seguir augmentant l’arribada de creuers” i ha recordat que ERC “es va posicionar a favor d’aquest monstres del mar”.

L’alcaldable per la CUP tarragonina ha proposat diferents alternatives per fer front a la dependència del turisme de sol, platja, casinos i creuers. Entre les propostes hi ha elaborar un calendari de reducció i decreixement de l’activitat creuerista “amb l’objectiu d’acabar amb aquesta”, però mentre sigui present, les cupaires volen aplicar una taxa municipal per aquesta activitat “i que els diners de la seva recaptació es destinin a polítiques d’habitatge social”. A més, Miguel insisteix en proposem una moratòria de pisos turístics condicionada a la redacció d’un Pla Especial “que reguli per zones i estigui integrat al nou POUM” i realitzar un Pla d’Usos per combatre la massificació de terrasses “i la mercantilització i privatització de l’espai públic”, diversificant l’activitat de carrers i places, “així com una ordenança que en reguli la implantació, els horaris, i l’espai”.

D’altra banda, Miguel ha explicat la necessitat de diversificar l’economia per tal de deixar de dependre del turisme, “desestacionant l’activitat econòmica i apostant per l’Economia Social i Solidària”. En aquest sentit, proposen cedir a cooperatives del territori la gestió de vivers d’empreses, obradors compartits per la transformació d’aliments, laboratoris tecnològics, espais de cotreball i oficines d’acompanyament a la creació i consolidació de cooperatives.

PUBLICITAT