Subscriu-te

La FiM Vila-seca tanca amb més de 5.000 espectadors

La FiM, la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca, ha tancat aquest diumenge amb més de 5.000 espectadors i 370 professionals acreditats que han gaudit d’una trentena de propostes musicals durant els tres dies de certamen. La 17a edició ha tornat després de cinc anys d’aturada amb la vocació de renéixer com l’aparador i mercat de la música emergent i d’espectacles familiars. En declaracions a l’ACN, el director artístic Martí Marfà ha assegurat que la resposta del públic i dels professionals ha estat “entusiasta” i “aclaparadora”. Els organitzadors han explicat que el certamen ha servit per tancar les primeres contractacions d’artistes i per ajudar a “revifar” el sector musical del país, colpejat per la pandèmia i les restriccions.

Pla general de l'artista Ariana Becasis actuant a la FiM durant la 17a edició del certamen de música emergent i familiar de Vila-seca. Imatge del 8 de maig del 2021 (Horitzontal).
PUBLICITAT

“Estem molt contents, perquè ens preguntàvem si la fira era adient en temps de covid, i la veritat és que era més necessària que mai”, ha valorat Marfà. El director artístic de la FiM ha celebrat el suport rebut de les administracions al sector, en concret al de la cultura en viu, perquè, diu, ha contribuït a “reflotar” la indústria.

De fet, ha destacat que en la jornada virtual de dijous, adreçada als gestors i programadors, es van signar les primeres contractacions. “En una fira normalment es fan contactes que acostumen a donar fruit un temps més tard, el que ens ha sorprès molt positivament és que dijous ja es van començar a tancar contractacions”, ha certificat.

Pel que fa a la programació ha assenyalat que era un “repte” explicar l’aposta per una doble línia, per un costat amb les propostes de música emergent i, per l’altra amb els espectacles musicals familiars. “Tant programadors com públic han pogut trobar propostes que encaixaven en les seves necessitats i la idea és seguir aprofundint en una programació eclèctica, diversa, que sigui capaç d’arribar a diferents perfils”, ha afegit.

Segons Marfà els concerts dels emergents B1no i Lia Sampai han tingut molt d’èxit entre els gestors i programadors culturals. En canvi, el públic s’ha entusiasmat amb les actuacions de Porto Bello i Marcel i Júlia, mentre que entre els espectacles de caràcter familiar han triomfat les funcions de ‘One, two, three, free…Folk!0’, ‘Jojo’ de la companyia Ytuquepintas i ‘Big Chicken’ de Xiula. Durant els tres dies de certamen, 113 artistes han presentat 34 propostes emergents i familiars, que s’han fet en els sis escenaris repartits per Vila-seca, amb el Castell com a epicentre de l’activitat musical i professional.

Enguany, la FiM s’ha celebrat en un format híbrid amb desenes d’activitats en línia, adreçades als professionals, i amb l’aposta per la presencialitat de la música en directe. El certamen també s’ha adaptat a les restriccions vigents. “La FiM ha tornat per quedar-se, és una fira molt necessària en el panorama musical català que ocupa segurament un espai que estava una mica orfe; per tant la nostra idea és continuar endavant”, ha tancat el director artístic.

Després de les descobertes musicals de dissabte amb el pop punk d’Anabel Lee, els ritmes llatins de Caramelo a Kilo i el soul latin i electrònic de l’Ariana Abecasis, la FiM ha clos aquest diumenge amb els espectacles de la companyia Petit Taller de Cançons, el folk de Monkey Jane i les cançons infantils de Xiula.

PUBLICITAT