Medi Ambient de Reus impulsa un concurs fotogràfic pel Dia de la Biodiversitat

La regidoria de Medi Ambient i Recursos Humans celebra el Dia Internacional de la Biodiversitat, el 22 de maig de 2021, amb un concurs fotogràfic a la xarxa social Instagram.

PUBLICITAT

El concurs té per objectiu fomentar la participació social, la creativitat i incentivar que la ciutadania mostri la biodiversitat de Reus a través de fotografies de la vida natural als parcs, jardins, camins, camps i conreus de la ciutat i al seu terme municipal.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, destaca: “Aquesta és una de les accions emmarcades en el pla de sensibilització per a implicar a la ciutadania en els objectius ODS. A través de la fotografia, què és un llenguatge universal, volem difondre i involucrar als veïns i veïnes de la importància de preservar la riquesa natural i diversitat biològica del nostre municipi”.

Biodiversitat a Reus

A Reus hi ha 24,7 hectàrees de parcs i zones verdes i 2.341 hectàrees de superfície agrícola conreada. Entre les actuacions que realitza el consistori per potenciar la biodiversitat a la ciutat es troben actuacions com deixar troncs morts en descomposició que proporcionen refugi i menjar pels insectes.

Alhora, serveixen d’aliment a ocells i altres insectes; realització de tractaments preventius com l’alliberament de marietes per a la lluita biològica de plagues; substitució de la gespa per prats naturals; plantació d’espècies autòctones que requereixen poca aigua pel seu manteniment; control de vegetació amb segues mecàniques sense aplicació d’herbicides, etcètera. 

Des de Medi Ambient també s’està impulsant el desenvolupament del projecte de la V Verda: Xarxa d’Espais Lliures de Reus. Recentment s’ha posat en marxa la licitació del servei de redacció del Pla d’acció per al desenvolupament de la V Verda.

Finalment, es faran accions del tipus tractament de marges, reconducció d’aigües, creació de zones ombrejades de confort, etcètera preveu fer una ciutat més resilient al canvi climàtic i als períodes de sequera. Tot plegat, augmentant la connectivitat ecològica a través de les rieres i barrancs, la biodiversitat i els valors ambientals de la ciutat de Reus.

PUBLICITAT