El Banc dels Aliments, en col·laboració amb Càritas, Creu Roja, l’Arxiconfraria de la Cinta, Protecció Civil i l’Ajuntament de Tortosa, ha recaptat 17.500 quilos d’aliments bàsics en només dos dies. Una recollida que s’ha hagut d’avançar un mes per la necessitat immediata d’aliments i per no haver de reduir la quantitat d’aliments que es reparteix a les famílies en situació de vulnerabilitat, tal i com s’ha fet a altres indrets del país. I és que l’augment del preu dels aliments, les conseqüències socials de la Covid-19 i la crisi migratòria d’Ucraïna han deixat sota mínims les reserves de les entitats socials.
Des del Banc dels Aliments s’ha optat, en aquesta 9a edició, per recuperar la plena presencialitat i la recollida tradicional d’aliments, amb més de 500 voluntaris, ubicats a l’entrada del mercat i supermercats, així com al magatzem, per classificar, els milers de quilos que s’ha recollit. D’aquest voluntariat, 150 han estat joves d’instituts de la ciutat que han participat per primera vegada en la recollida.
Des del magatzem on s’ha dut a terme la classificació, cedit per l’Ajuntament de Tortosa, el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha volgut agrair al voluntariat la seua implicació: “gràcies a les 500 persones que heu tornat a fer possible que la recollida hagi estat un èxit”. En aquesta línia, el portaveu ha explicat que “els aliments recollits aquest cap de setmana, aquest dilluns ja estaran a la taula d’aquelles famílies que més ho necessiten”.