10 noves peces per conèixer la història de Tarragona

Compartir

El Museu d’Història de Tarragona torna a engegar una nova edició de la iniciativa ‘Quan els objectes parlen: La peça del mes’ que s’exposa al pati de la Casa Castellarnau i que es pot veure des del carrer Cavallers.

PUBLICITAT

Després de l’èxit de la primera edició de la mostra d’aquests objectes municipals, el consistori exposarà des d’aquest 1 de febres fins al desembre, tret de l’agost, deu peces que recorreran diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

La primera peça que ocuparà el pati de la casa senyorial és una de marbre cisellat amb una inscripció funerària romana que recorda a Melpomene, una jove esclava. Va ser trobada a l’entrada de Tarragona, vora la via Augusta, i permetrà explicar les pràctiques funeràries com una de les expressions de la societat romana.

Cada primer dimecres de mes, es farà una presentació oberta i gratuïta. Altres de les peces que s’hi exposaran seran un Estovador, un Quadre d’Antonio Saura, una Llàntia púgil, una Medalla commemorativa de la Guerra del Francès, un Ventall isabelí, una Safata d’Argent, una Esmocadora, un Tub eudiomètric o un Densímetre.

PUBLICITAT