Tarragona acollirà el dissabte 8 de novembre la 9a Festa de l’Embutada, una cita que recupera la tradició de tastar el primer vi de la temporada, el vi novell, utilitzant un embut, una pràctica única a la ciutat.
L’edició d’enguany comptarà amb 25 cellers participants provinents de diverses denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona. La jornada començarà amb una ruta guiada pel Portal del Roser, que recorrerà els antics cellers de la Part Alta, i continuarà amb tastos de vins, tallers, música en viu i activitats diverses fins al vespre. Els assistents també podran gaudir de l’Espai Gastronòmic, amb la participació de restaurants com El Llagut, El Cortijo, Soho i Forn Jordi Andreu.
El president de l’Associació Santa Teca. Berna Ríos ha explicat que la festa posa en valor la tradició històrica i la cultura vinícola de Tarragona, i ofereix als tarragonins i visitants l’oportunitat de conèixer de prop una pràctica única al món.
Durant la setmana prèvia, del 4 al 7 de novembre, s’han programat actes previs gratuïts, entre els quals hi ha projeccions de cinema sobre vi, xerrades sobre la història dels porrons i embuts, concerts i rutes guiades pels cellers antics.