Subscriu-te

Acollint els que fugen de la guerra

La Guerra entre Ucraïna i Rússia no cessa, i cada cop són més les persones que marxen del seu país per refugiar-se de les bombes en llocs segurs.

Creu Roja refugiats
PUBLICITAT

Famílies, infants, persones grans amb animals, acompanyats o sols arriben cada dia a la demarcació de Tarragona. Les institucions han hagut de treballar a marxes forçades per poder donar resposta a totes aquestes demandes i acollir aquests ciutadans refugiats. No només les institucions s’han bolcat en tot plegat, sinó que també hi ha famílies de tarragonins i tarragonines que han decidit posar la seva casa per donar un sostre a aquestes persones 

La Cristina Mur i la seva família van decidir que volien acollir. Per això, es van posar en contacte amb una ONG, van omplir un formulari explicant quina era la seva disponibilitat i quines persones podien acollir. La Generalitat de Catalunya ho va gestionar tot, i fa unes tres setmanes els ha arribat una família ucraïnesa a casa.

Precisament, una de les entitats que treballa sobre el terreny i intenta ajudar a aquestes persones és la Creu Roja. Actualment, asseguren, que ha atès a la demarcació de Tarragona a uns 1.500 refugiats i refugiades provinents d’Ucraïna. L’Emma Pérez és la tècnica del projecte de refugiats de la Creu Roja de Tarragona.

La institució dona allotjament a aquestes persones en diferents hotels del territori. A més compta amb voluntàries i voluntaris que fan de traductors amb les persones que arriben, com és el cas de l’Ana Kobets. 

De la Creu Roja estan en constant contacte amb la Generalitat i Serveis Socials per atendre a totes aquestes persones. Un cop arriben s’encarreguen, abans de tot, de buscar un lloc on puguin viure, i després de garantir els productes bàsics.

Si es tracta d’una família que acull a diferents refugiats aquests tràmits també s’han de fer. Les institucions s’encarreguen d’informar a les famílies acollidores i a partir d’aquí s’organitzen.

La Cristina Mur acull a 4 noies joves; una de 27 anys amb una filla de 5 anys, i la seva germana de 17, i una amiga que en té 20.

L’idioma és una de les principals dificultats quan arriben aquí, i per això a la Creu Roja són necessàries persones que voluntàriament vulguin fer de traductores com l’Ana.

Per poder acollir la Cristina va adaptar la seva casa, fent fins i tot una petita cuina independent, perquè les persones que arribessin poguessin fer la seva vida. Tot i això, és cert que aquests dies s’ha dedicat a fer activitats amb elles, i han intercanviat cultures.

Totes les persones que estan arribant tenen la intenció de tornar al seu país, això és una de les principals preocupacions. Tot i això, en tenen d’altres i és el primer que expressen.

Acollir és una mostra de solidaritat i una responsabilitat molt important. Però des de les institucions mostren la seva preocupació perquè aquesta situació s’allargui.

PUBLICITAT