Subscriu-te

El catedràtic de la URV, Jordi Salas-Salvadó, doctor honoris causa per la Universidad Nacional de La Plata

El catedràtic del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV Jordi Salas-Salvadó ha estat investit aquest dimecres doctor honoris causa per la Universidad Nacional de La Plata.

PUBLICITAT

La institució acadèmica argentina ha valorat les contribucions de Salas-Salvadó en el desenvolupament de les ciències de la salut, “en especial la seva reconeguda activitat investigadora en el camp de la nutrició humana, convertint-se en un referent, i el seu prestigi científic internacional, elevant el nivell científic i de projecció de les institucions espanyoles”.

La Universidad Nacional de La Plata destaca la repercussió transnacional de la seva investigació en relació a la dieta mediterrània, sobretot, apunten, pel que fa a la fruita seca i l’oli d’oliva.

En aquest sentit, ha sigut capaç de canviar les guies i recomanacions de diferents societat científiques i institucions públiques internacionals per la prevenció de la malaltia cardiovascular i la diabetis. També s’ha tingut en compte la contribució de Salas-Salvadó en l’evolució de l’epidemiologia clàssica al món, sobretot per la introducció de les ciències òmiques, com ara la metabolòmica i la metagenòmica.

En la investidura com a doctor honoris causa també s’ha mencionat la seva participació clau en la inclusió de la nutrició en els plans d’estudis universitaris de l’àmbit de la medicina i les ciències de la salut i, fins i tot, la seva integritat en els aspectes ètics.

A més, s’han posat en valor els múltiples premis i reconeixements rebuts, la presència habitual en els rànquings de científics influents i la rellevància dels càrrecs ostentats.

PUBLICITAT