Ja fa un temps que la Universitat Rovira i Virgili té en marxa un servei d’atenció psicològica per als estudiants, des de fa sis anys estava externalitzat i ara fa dos cursos que està a càrrec de dues professores directament de la universitat. I és que durant aquesta pandèmia les sol·licituds d’atenció s’han quintuplicat. El servei està pensat per problemes acadèmics i els estrictament individuals com l’ansietat i l’estrès, els quals són els que més es troben.
Josefina Canals, una de les responsables, explica que en els darrers dos anys han augmentat les tasques de difusió del servei, entre aquestes han realitzat una enquesta per avaluar la salut emocional de l’alumnat i han rebut prop de 2.000 respostes en un any. Els estudis científics demostren que els adolescents i els joves són els que més han augmentat patologies emocionals arran d’aquesta pandèmia. Canals assenyala com “aquest no és l’únic factor, però ha desencadenat altres símptomes”.
Canals detalla que els perfils són variats, però alguns dels col·lectius de risc són “els alumnes de primer i últim any, els doctorands i aquells que vénen d’altres indrets”. La universitat té la capacitat d’oferir tres sessions a l’alumnat, no obstant això, pot derivar a altres serveis professionals a aquells que encara presentin problemes.