Josep Maria Cruset tanca el seu mandat com a president del port de Tarragona després de quatre anys a l’autoritat portuària a causa del canvi de govern a la Generalitat. Quatre anys en els quals el Port ha patit una important transformació física, energètica i digital que l’han portat a situar-se com el que més ha crescut el 2021 i el cinquè de més rellevància de l’estat espanyol.
Destaquen d’aquests quatre anys projectes com la nova ZAL, que ja està a tramitació i s’ha fet l’adequació viària, el creixement ja comprat dels 200.000 m² de la laboral en desús, l’adequació amb la xarxa ferroviària o l’aposta per la sostenibilitat amb iniciatives com natura 2000 o la retirada de la fàbrica de ciment. L’altra gran aposta d’aquest temps ha estat el turisme de creuers, consolidat aquest 2022 amb la millor temporada de creuers de la història del Port i el Moll de Balears acollint tres creuers de manera simultània. Amb tot, Cruset afirma deixar “el present i el futur del Port garantit”. El president assegura “quedar a la disposició de la presidència per fer la transició el més àgil possible”.
Un mandat que acaba també en un moment marcat pel conflicte de l’estiba, en aquest sentit Cruset ha expressat que “les negociacions estan obertes i es comença a recuperar la normalitat a l’activitat portuària”, afirmant que “les escales que havien marxat estan tornant”. En els dies vinents es farà efectiva la tramitació i s’anomenarà una nova presidència. Cruset ha deixat patent que amb la seva marxa del Port de Tarragona no pretén continuar vinculat amb la vida política i ha descartat presentar-se a qualsevol alcaldia, deixant també clar que “no hi cap l’escenari de la seva continuïtat a l’autoritat portuària”.