Subscriu-te

La gastronomia romana de Tarragona es projecta a França

Tarragona ha exportat la seva experiència gastrocultural d’arrel romana a Tolosa de Llenguadoc amb un acte celebrat a l’Atelier des Chefs, en el marc del 25è aniversari de la ciutat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L’esdeveniment, adreçat a una trentena de periodistes, creadors de contingut i agents de viatges francesos, ha servit per reforçar la projecció internacional de la capital tarragonina com a destinació cultural i gastronòmica de primer nivell.

PUBLICITAT

La jornada va combinar divulgació històrica i proposta culinària, amb diverses presentacions sobre el llegat romà de Tàrraco i la seva tradició gastronòmica. Els assistents van fer un viatge simbòlic al passat de la mà de Sthenelus, un comerciant de vi romà, que va posar en valor la tradició vinícola mil·lenària del territori.

L’acte va culminar amb un dinar-showcooking a càrrec del col·lectiu Tàrraco a Taula, que va recrear receptes romanes amb ingredients documentats històricament, reinterpretades per al paladar actual i maridades amb vins i cerveses de la regió. La consellera de Turisme, Montse Adan, va destacar que la iniciativa consolida Tarragona com a referent a França per als amants de la història, la cultura i la gastronomia, tot connectant patrimoni i innovació culinària.

PUBLICITAT