La qualitat dels hidrats determina la infertilitat masculina segons un estudi de la URV

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili determina que els aliments amb alt nivell glucèmic podrien afectar a la salut reproductiva masculina. La investigaci ha analitzat la relació entre l’índex glucèmic i la càrrega glucèmica de la dieta, dos causes clau per determinar, entre altres coses la qualitat de l’esperma als homes, en què s’han pres mostres en més d’un centener d’homes sans entre 18 i 35 anys.

PUBLICITAT

Es tracta, d’un estudi liderat pel grup de recerca Nutrició i Salut Metabòlica (NuMeH) de la Universitat Rovira i Virgili (URV), del Centre de Tecnología Ambiental (TecnATox) i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), 

Segons la investigació, els resultats determinaven que el consum d’aliments amb alts nivells glucèmics reflectia la rapidesa amb què un aliment augmenta els nivells e glucosa en sang i es determinava un menor nombre d’espermatozoides i una reducció de la mobilitat.

Consumir aliments com: farines refinades, aperitius, begudes ensucrades i llaminadures estarien vinculades a una pitjor qualitat de fertilitat masculina. La recerca ressalta la necessitat de considerar la qualitat dels carbohidrats no només pels seus efectes metabòlics generals, sinó també pel seu impacte en la salut reproductiva masculina. Els resultats subratllen la importància de seguir una dieta equilibrada i d’alta qualitat, com la dieta mediterrània, que afavoreix el consum de vegetals, llegums, fruites i peix, per millorar la qualitat espermàtica i, en conseqüència, la fertilitat masculina.

PUBLICITAT