La COVID-19 ha provocat molts canvis a les nostres vides, un d’ells és l’habitatge. Els especialistes en aquest aspecte asseguren que a hores d’ara ja hi ha ruralització, moltes persones deixen la ciutat, per anar a indrets més petits i menys urbans. Segons el Director de la Càtedra UNESCO d’habitatge de la URV, Sergio Nasarre, ara s’ha de veure si aquesta tendència es consolida en el temps.
Pel que fa al preu de lloguer comenta que la bombolla segueix vigent, però sí que s’ha notat una ralentització de la pujada dels preus. A més també ha provocat que entrin dins el mercat habitatges que abans es destinaven a lloguer turístic, els llogaters podran viure fins a set anys si realment viuen allí, Nasarre creu que en un futur augmentaran els judicis en aquest sentit. Però que també ens podem trobar amb el problema d’impagaments per la crisi social i econòmica generada.
Pel que fa a les polítiques que han de dur les administracions davant tot plegat creu que han de ser polítiques “estructurals i serioses” per evitar que vinguin noves crisis en aquest sentit com pot ser de cohesió territorial. A més assegura que la regularització del preu del lloguer no és la solució i hi ha diferents estudis que ho demostren en ciutats on ja s’ha aplicat.