L’Ajuntament destinarà 1,1 M d’euros al lloguer social

La conselleria d’habitatge invertirà 1,1M d’euros per reformar pisos buits i així destinar-los a lloguer social, això repercutirà en dotacions de 18.000 € per cada actuació. Cada una de les partides de la rehabilitació estan pressupostades amb un cost límit. Les ajudes comptaran amb la gestió del Servei Municipal de l’Habitatge qui facilitarà una borsa de mediació durant la durada del contracte.

Eva Miguel i servei social habitatge
PUBLICITAT

Amb aquesta iniciativa el govern municipal vol augmentar la brossa de lloguer social, ja que actualment “no cobreix la demanda”. Els lloguers socials tindran un preu un 20% per sota del preu de mercat. Eva Miguel, consellera d’habitatge, destaca que “la ciutat té actualment problemes greus d’oferta d’habitatge“.

Els propietaris que s’afegeixin a l’ajut no podran ser grans tinents, és a dir, propietaris de més de cinc habitatges. El preu màxim del lloguer haurà de ser de 550 € al mes i els propietaris estaran sotmesos al contracte durant una estada de cinc anys. Un cop esgotat aquest podran decidir seguir amb ell o passar al lloguer privat.

PUBLICITAT