Subscriu-te

L’òptica d’un inspector de l’EMT un any després de la pandèmia

14 de març, un any des del confinament domiciliari i que podem emmarcar com l’arribada de la covid-19 a casa nostra. Justament, l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona va ser un dels sectors que van continuar en funcionament tot i l’estat d’alarma.

PUBLICITAT

Moisès Mataran, inspector de l’EMT, explica de quina manera es va viure ser a primera línia durant aquells primers 15 dies provisionals del confinament domiciliari.

De fet, Mataran qualifica amb les paraules de “por” i “tristor” els moments que van viure els viatgers durant aquells primers dies. En aquell moment, la EMT oferia un servei a demanda a aquelles persones que necessitaven desplaçar-se per motius de primera necessitat.

L’inspector d’autobusos urbans tarragonins explica alguns dels moments d’incertesa que tenien els viatgers durant aquell temps.

Les paraules por, incertesa i tristor de veure els carrers buits de Tarragona han predominat en un any on també s’han après altres aprenentatges. Moisès Mataran creu que en aquest sentit, un any després de la covid-19 en podem extreure alguna que altre conclusió positiva.

Actualment, però, els inspectors de la EMT també han patit diversos episodis d’incivisme. En els darrers mesos, es van detectar diverses baralles de viatgers i agressions als inspectors dels autobusos a Tarragona, com és el cas del de dos joves a Sant Pere i Sant Pau.

En aquest sentit, Moisès Mataran creu que s’hauria d’acabar amb la manera de visibilitzar aquests actes incívics.

Un any en què diversos sectors han sigut reconeguts per estar exposats a primera línia del virus. Una pandèmia que no coneixíem del tot i en un moment ple d’interrogants.

Finalment, ja es pot veure la llum al final del túnel, en què molts sectors han sigut claus per haver treballat en un context tan excepcional i com ha canviat els darrers temps la pandèmia de la covid-19.

PUBLICITAT