Aquests dies de confinament els menjadors socials i les entitats que reparteixen aliments als col·lectius necessitats segueixen les seves tasques.
Des del Banc dels Aliments asseguren que “aquesta crisi també afecta a les persones” i van fer un gran repartiment a principis del mes de març, perquè poguessin passar aquestes setmanes amb “relativa normalitat”, així ho ha explicat Òscar Ologaray, portaveu del Banc d’Aliments.
Les alternatives que busquen es basen en opcions en línia, i també busquen entitats o empreses que tenien activitats previstes que no poden fer i tenen aliments que ara no necessiten.
Per la seva banda la fundació Formació i Treball han explicat que no ha augmentat estrictament el nombre de persones que assisteixen al menjador social, però sí que ha canviat el perfil, i ara hi ha més joves que abans. Així ho ha explicat Laia Marbà, treballadora social de l’entitat.
Actualment asseguren que el menjador social atèn entre unes 60 i 70 persones al menjador i unes 25 famílies assisteixen cada dia a recollir menjar per cuinar ells mateixos. Ara intenten donar el menjar per 15 dies per respectar l’ordre de confinament i que no hagin de sortir al carrer. Tot i tenir aliments en conserva, preveien que això els durés fins juliol, però ja ho han descartat, perquè estan donant més quantitat d’aliments.