Amb l’arribada de la Setmana Santa, les pastisseries de Tarragona s’omplen d’activitat i xocolata per mantenir viva una de les tradicions més estimades, la mona de Pasqua. Aquesta figura dolça, símbol de celebració i regal habitual dels padrins als fillols, es reinventa cada any amb nous dissenys i personatges d’actualitat.
Els establiments artesans continuen tenint molt de protagonisme, tot i la presència de grans superfícies. “Cada vegada hi ha menys artesans, i això fa que la gent valori més el producte fet a mà”, afirma Toni Teuler, gerent de la Pastisseria Trill, qui calcula que aquest any en poden arribar a vendre entre 500 i 600.
Les figures més demanades enguany van des de personatges populars com en Stitch o la Skye, fins a motius esportius com les mones del Nàstic, el CBT o el TGN. També han tingut molt èxit les figures del Seguici Popular de Tarragona, que s’han esgotat en pocs dies.
Per a molts pastissers, la Pasqua és una de les èpoques amb més feina de l’any, comparable només amb la campanya de Reis. La preparació comença just després de les festes de Nadal, quan els obradors tornen a posar-se en marxa per arribar a temps amb la producció. Una mostra més que la tradició de la mona continua ben arrelada al calendari i a l’imaginari col·lectiu de la ciutat.