El Palau Firal i de Congressos de Tarragona serà l’escenari, demà i dijous, del I Congrés Tècnicocultural del Romesco, una iniciativa pionera que vol reconèixer i projectar aquesta salsa com a patrimoni viu, símbol identitari i motor de creativitat culinària. Un total de 180 persones participaran al congrés que comptarà amb més de 50 ponents.
A les 9.30 h, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, inaugurarà oficialment el congrés des de l’Auditori Eutyches. Ho farà al costat de la consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, el president del Comitè Científic, Txaber Allué i el xef del restaurant Disfrutar, Eduard Xatruch.
El programa comptarà amb un cartell extraordinari de xefs amb estrella Michelin com Eduard Xatruch (Disfrutar, 3), Jordi Vilà (Alkimia, 1), Arnau Bosch (Can Bosch, 1), Rubén Campos (Rincón de Diego, 1), Rafel Muria (Quatre Molins, 1), Jeroni Castell (Les Moles, 1), Vicent Guimerà (L’Antic Molí, 1), Aitor López (Citrus del Tancat, 1) i altres noms de prestigi. Les seves ponències i demostracions culinàries mostraran com el romesco pot ser, alhora, element del receptari tradicional i plataforma creativa capaç d’inspirar la cuina més avantguardista.
El congrés, avalat per un Comitè Científic de prestigi i un programa que combina ponències tècniques, taules rodones, demostracions i espais de debat, es planteja com un pas ferm per posicionar Tarragona com a capital del romesco i referent internacional de la cuina mediterrània amb arrels. Tot el programa del congrés es pot consultar en aquest enllaç.