Tarragona ha donat aquest dimecres el tret de sortida al I Congrés Tècnicocultural del Romesco, una cita que s’allargarà fins dijous i que vol reivindicar la importància d’aquesta salsa emblemàtica de la gastronomia tarragonina.
L’acte inaugural ha tingut com a padrí el xef vila-secà Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, qui ha qualificat el romesco de “tresor” que cal “preservar” amb rigor i respecte per la tradició. “Els professionals tenim el deure de fer-lo com Déu mana, amb productes d’aquí”, ha subratllat.
La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, ha destacat que el congrés és una oportunitat única per “crear una simbiosi entre el territori, Tarragona i aquest plat”.
El programa inclou ponències, demostracions culinàries i debats sobre els orígens i les evolucions del romesco, amb l’objectiu de difondre’l i situar-lo al centre del relat cultural i gastronòmic de la ciutat.