Un estudi de la URV aconsegueix produir sucs de préssec i raïm més saludables reaprofitant els residus del vi

Un estudi de la URV i l’IRTA aconsegueix augmentar l’efecte antioxidant i antimicrobià de sucs de préssec i raïm a través de la utilització de les mares del vi i les restes de la polpa del préssec que fins ara es desestimava en els processos de fabricació.

PUBLICITAT

Durant l’estudi es van incorporar mares del vi a sucs frescos de préssec i raïm en concentracions de l’1,5% i 2% i es van conservar en refrigeració. Els resultats van mostrar un augment significatiu del contingut de polifenols (un 75%), de l’activitat antioxidant d’aquests sucs (un 75%) i del contingut de sòlids solubles totals, en un 10%. Miquel Mulero, investigador del Grup de Recerca en Nutrigenòmica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV remarca que “Aquests resultats ens fan pensar que aquest suc funcional podria tenir una vida útil més llarga i oferir beneficis per a la salut gràcies als seus compostos bioactius”. L’equip investigador també destaca que “Aquest nou producte, que allarga la vida útil del suc fresc de préssec i raïm i afegeix valor nutricional, és una oportunitat per donar valor a un subproducte de la indústria vinícola dins del marc de l’economia circular”.

La investigació també va incloure una avaluació sensorial, en la que el 57% dels tastadors van valorar positivament aquest nou suc funcional.

PUBLICITAT