Un projecte de digitalització arquitectònica del conjunt patrimonial de la Catedral de Tarragona ha permès documentar gràficament les capelles, el claustre i la resta de dependències del temple.
Ara s’exposen els resultats, els mètodes i les tècniques emprades en aquesta iniciativa pionera, així com les possibilitats que ofereix per a la conservació, la recerca i la divulgació del patrimoni de la catedral. Aplicacions com la museïtzació, la realitat virtual o la impressió 3D són algunes de les oportunitats que obre aquesta tecnologia.
Els resultats del projecte són clau per a la documentació, conservació i investigació d’un dels monuments més emblemàtics de Tarragona, testimoni de 2.000 anys d’història que combina vestigis de diferents èpoques, del recinte sagrat romà a les etapes renaixentista i barroca.
Els experts Andreu Muñoz, Josep Maria Puche i Agustí Costa són els responsables d’una iniciativa liderada per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i el Museu Diocesà de Tarragona, amb el suport de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.
Aquest dijous a les 7 de la tarda, els arquitectes responsables del projecte explicaran a la Sala d’Actes del Seminari els treballs realitzats i mostraran les imatges captades en 3D. L’entrada és lliure.