L’Ajuntament licita dos treballs del projecte Porta Tàrraco

L’Ajuntament de Tarragona ha licitat dos treballs relacionats amb el projecte Porta Tàrraco. Es tracta de la redacció del projecte per a la intervenció de la guingueta del Camp de Mart, que ha de servir com a àrea de benvinguda. Totes dues pugen prop de 100.000 euros. El projecte Porta Tàrraco vol convertir l’entorn de la plaça del Pallol en un centre de recepció de turistes. Es faran intervencions en diferents edificis per un import total de 600.000 euros, finançats a mitges entre consistori i Generalitat, i està previst que s’acabi a finals del 2022.

PUBLICITAT

Paral·lelament, el consistori ja està en fase d’avaluació de l’empresa que ha d’executar aquestes obres de rehabilitació, pressupostades en 1,2 MEUR i finançades en bona part per l’1,5% Cultural de l’Estat. Està previst que els treballs comencin el juny i que durin vuit mesos. La volta romana del Pallol serà un dels principals espais de Porta Tàrraco, ja que s’hi projectaran mapatges que ajudaran a comprendre diferents elements del patrimoni romà als visitants.

A banda, també es faran intervencions a la Casa Sefus i a la planta baixa de l’Antiga Audiència. En aquest àmbit, ja s’han enllestit els treballs per recuperar i fer accessible al públic una escalinata romana situada a l’interior de la Torre dels Advocats, una de les més ben conservades de tot el món romà.

PUBLICITAT