La Taula territorial de l’Aigua del Camp de Tarragona s’ha constituït aquest dimecres per començar a debatre sobre com millorar la gestió d’aquest recurs hídric entre els diferents agents i sectors del territori. Durant aquesta primera reunió, s’han exposat tres casos d’èxit com són el Consorci d’Aigües de Tarragona, l’estació depuradora de Valls i el projecte d’AITASA.
“Són tres exemples des del punt de vista agrícola, industrial i de subministrament d’aigua que ens distingeixen com a territori”, ha afirmat el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, qui espera que serveixin de “reflexió” per a la resta de sectors. Aquesta quarantena de representants es tornaran a reunir a finals d’any per començar a plantejar futures solucions.
La directora dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Glòria Tibau, ha subratllat que l’objectiu de la Taula és que “tots els agents facin la seva aportació” de com es pot optimitzar l’aigua i traslladar el conjunt de propostes a la Taula Nacional de l’Aigua durant el primer trimestre del 2024. De la mateixa manera, ho faran la resta de comissions territorials que s’estan creant al conjunt de vegueries de Catalunya.
“La situació és molt crítica”, ha subratllat Tibau, qui considera que “no cal esperar que arribin les restriccions, per començar a pensar com podem millorar la gestió de l’aigua”. “Tothom hauria de pensar en el seu món laboral i personal com pot fer una reducció de l’ús de l’aigua”, ha reivindicat.