Tarragona impulsa el I Congrés d’Investigació Tecnicocultural del Romesco, que tindrà lloc els dies 1 i 2 d’octubre al Palau de Congressos. Serà l’esdeveniment gastronòmic de major rellevància mai organitzat al territori tarragoní, amb l’objectiu de promocionar el romesco com a patrimoni viu i element d’identitat local.
El congrés està especialment dirigit a conscienciar els restaurants i a la ciutadania per donar valor al romesco, un plat nascut a Tarragona. Txaber Allué, president del Comitè Científic del congrés, assegura que un dels objectius és començar a treballar perquè el Romesco sigui declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
Amb la mirada posada sobretot als professionals, la inscripció al congrés tindrà un cost de 80€. El programa inclourà ponències i taules rodones, demostracions en viu, classes magistrals i espais de reflexió i debat. Paral·lelament, hi haurà una proposta per la ciutadania amb activitats al Serrallo al llarg d’aquelles dates.
Amb el lema ‘El Romesco: identitat, territori i patrimoni viu’, la cita l’inaugurarà el xef Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, actualment reconegut com el millor restaurant del món. També hi participaran els vuit restaurants estrelles Michelin de la demarcació de Tarragona.