Un estudi liderat per la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili confirma que mantenir una dieta saludable millora la qualitat de l’esperma. La recerca ha establert que existeix una relació entre els patrons dietètics i el semen.
Per fer-ho s’han analitzat els patrons alimentaris de 200 homes joves sans i en edat fèrtil. Els resultats manifesten que seguir una alimentació rica en fruites, verdures i greixos no saturats s’associa a una millor qualitat de l’esperma. En canvi, els patrons alimentaris no saludables, amb un alt consum d’ultraprocessats, sucres i greixos saturats, es relaciona amb una pitjor qualitat del semen.
La infertilitat és un problema que afecta un 17,5% de parelles en edat reproductiva a tot el món, segons apunten des de la URV. A més, en els darrers 40 anys, s’ha reduït notablement el recompte d’espermatozous en els homes, un fet que s’agreuja en el cas dels homes que viuen en països industrialitzats.
Davant aquestes constatacions la URV ha realitzat aquesta recerca, per tal d’establir la relació entre els patrons dietètics i la qualitat de l’esperma. La investigació ha estat publicada per la revista ‘Andrology’.