La PIMEC reclama al Govern que no es perdi BCN World

Los-terrenos-de-BCN-World-sigu_54420306145_54028874188_960_639

Així de clar i contundent ha estat Joaquim Sendra, el president de PIMEC Tarragona sobre el projecte BCN World, reclamant al govern que és una inversió necessària que s’ha de fer al territori, independentment del format amb el qual es faci. En la seva demanda al Govern, Sendra també ha volgut exposar que el BCN WORLD suposa una palanca molt important per aquelles empreses que han estat durament afectades per la crisi.

Més enllà d’un projecte encara en l’aire, Josep González, el president de PIMEC, ha destacat que les xifres de l’any 2015 han estat bones, ja que s’ha creat ocupació, hi ha hagut més ventes i un rècord d’exportacions, tot i la inestabilitat política del país.

Tot i això, Josep González no ha volgut perdre l’oportunitat per demanar al nou Govern més mesures i polítiques per incentivar l’ocupació, entre d’altres aspectes. Una d’aquestes mesures que ha demanat Joaquim Sendra passa per disminuir els preus energètics per les empreses, perquè la situació de Covestro no es converteixi en una possible tendència al territori.

 

EL QUE ENS HA DEIXAT EL DIA

L’endarreriment de la Ciutat Judicial continua desesperant al Col·legi d’Advocats de Tarragona. El seu president Manel Albiac, s’ha mostrat molt crític amb les institucions, afirmant que hi existeix un problema de comunicació i que qui surt perjudicat no només són els propis advocats, sinó la ciutat i els serveis als ciutadans.

El projecte, segons ha manifestat Albiac, l’ha redactat la Generalitat i l’Ajuntament, no troba el lloc on ubicar-ho. A més a més, el projecte de la Ciutat Judicial es va licitar al 2014, però els permisos d’obres tardaran com a mínim 3 anys.

A banda d’aquest projecte encara aturat, el Col·legi d’advocats de Tarragona ha presentat aquest dimarts els números pel pròxim any, on s’han baixat les quotes a 28 euros als advocats novells o 47 euros als advocats amb més de 5 anys. A més a més, el Col·legi ha presentat un pressupost d’1 milió d’euros per aquest 2016.

Els treballadors Covestro han decidit desconvocar la vaga prevista per aquest dimecres, ens explica més detalls Quim Pons.

I en clau política us volem explicar que la Secretaria General de l’Ajuntament de Tarragona ha emès un informe jurídic en el qual es posiciona a favor de la creació del grup municipal d’Unió.

Un informe que va sol·licitar el portaveu del grup municipal de Convergència Albert Abelló mostrant la seva oposició a la constitució d’aquest nou grup municipal el passat 28 de desembre.

I també us volem explicar que el Food Truck i el Vintage Market tornarà a la Tarraco Arena Plaza, els dies 19, 20 i 21 de febrer, en una nova edició després de l’èxit de la primera amb més de 25.000 assistents.

Més de 20 Food Trucks participaran en aquesta nova edició i amb noves botigues vintage, a més a més d’activitats i música per a tota la família.

 

TEMPS

Matí de tranquil·litat on ha predominat el cel seré. De cara a la tarda continuarà l’estabilitat, però amb l’arribada cap a última hora de petites nuvolades. Les temperatures s’han mantingut, deixant una màxima de 15 graus i una mínima de 9 a la ciutat de Tarragona.

TEMP. MÀXIMA 15 / MÍN. 9

 

PREVISIONS

Aquest dijous s’inaugurarà a l’Espai Jove Kesse a les 19h de la tarda l’exposició resultat del projecte “L’Artista va a l’escola”, que s’ha dut a terme en diferents centres educatius al llarg del 2015.

L’Artista va a l’escola és un projecte d’El Teler de Llum impulsat per Thais Salvat i Eloïsa Valero, que apropa l’art més actual a les escoles i instituts de la ciutat de la mà d’artistes propers. L’activitat va consistir en que els alumnes i professorat dels centres treballen durant diverses sessions en un projecte artístic diferent en cada cas.

Foto: Tarragona21.com

PUBLICITAT