Tascón: “Volem que la gestió del menjador escolar sigui per empreses de proximitat”

Aquest dimarts a #CarrerMajor parlem amb Belén Tascón, presidenta de l’aFFaC (Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes) des d’on es denuncia que el Consell Comarcal del Tarragonès retira la gestió del menjador escolar a les AFA (Associacions de Famílies d’Alumnes) en un nou intent d’impedir que les famílies gestionin el servei sota criteris de qualitat i proximitat.

PUBLICITAT

Tascón ha defensat que des de la federació estan en el seu dret en reivindicar aquesta gestió i que en cap cas es tracta d’un problema jurídic, sinó que és un conflicte polític. “És més fàcil fer creure que es una qüestió de lleis, però és mentida, la llei ens diu que podem”, reivindica Tascón.

Tascón ens ha explicat que el seu objectiu és canviar el model per millorar-lo des de dins i apostar per la proximitat i la comunitat. “La realitat que ens trobem és que quan l’administració ha de donar aquests contractes, els guanyadors acostumen a ser grans empreses, no les empreses més petites de proximitat”.

De cara al futur, Tascón ha expressat que seguiran lluitant i fent difusió d’aquesta problemàtica per tota Catalunya, ja que considera que es tracta “d’un problema molt greu”.

PUBLICITAT