Soler: “Molt difícilment les precipitacions de primavera ens facin recuperar les reserves d’aigua en nivells de seguretat”


A #CarrerMajor parlem amb Eduardo Soler, enginyer agrònom i director de la consultoria ambiental Limonium, sobre l’actual situació de sequera i reptes ambientals.

PUBLICITAT

I es que Catalunya entra en fase d’excepcionalitat per la sequera extrema a la majoria del país. La mesura, que implica restriccions de l’ús i consum de l’aigua, afecta sis milions de persones, pràcticament un 80% dels habitants. L’anunci que ha fet aquest divendres la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i implica que la quantitat d’aigua per habitant es limita a 230 litres per dia.

Soler reconeix el punt crític en què ens trobem i lamenta que mesures com aquesta s’haurien d’haver dut a terme fa temps. Assenyala que tot i que per efecte del canvi climàtic es puguin donar episodis extraordinaris de fortes pluges, a la zona mediterrània els pics de precipitacions estan sent escassos i molt difícilment ens facin recuperar les reserves d’aigua dels nivells de seguretat.

A més lamenta que un mateix pugui malbaratar tota l’aigua que vulgui si la pot pagar. Indica que la indústria ja té un control, ja que l’aigua li és cara, però els usos per reg de zones verdes i l’ús domèstic no raonable fa que aquestes mesures arriben tard.

PUBLICITAT