Berenguer: “Es vol transformar l’agricultura però no s’aporten els recursos suficients”

Aquest dilluns a #CarrerMajor parlem amb Ferran Berenguer, responsable d’Agricultura i Ramaderia Ecològiques d’Unió de Pagesos, des d’on es demana que la retallada en els ajuts per a la producció agrària ecològica del Departament sigui compensada fiscalment.

PUBLICITAT

Segons Berenguer, aquesta reclamació parteix del dèficit i sobrecost del sector per tenir uns rendiments econòmics sostenibles. Una situació que s’ha consolidat actualment i que dificulta encara més el poder apostar per l’agricultura ecològica i seguir el camí cap a un futur sotenible. “Aquest tipus d’agricultura té uns sobrecostos que s’han de cobrir per ser competitius”.

Tot i que el Departament d’Agricultura ha destinat més diners que mai a aquesta agricultura ecològica, “l’increment constant de tots els sectors de producció fa que l’augment de pressupost no sigui capaç de cobrir-ho”. A més, Berengues reinvidica que si “s’ha d’apostar com a societat per aquests nous models de producció, que es faci decididament”.

Des d’Unió de Pagesos demanen com a mesura inicial que es pugui desgravar aquests sobrecostos, ja que segons senyala Berenguer “a la declaració de la renda no obtenim cap benefici amb el IRPF”.

De moment, les demandes i reivindicacions ja han estat traslladades al Departament d’Agricultura, i segons Berenguer, el que queda és “esperar una resposta que canvii aquesta situació de veritat”.

PUBLICITAT