López: “Els actes vandàlics al patrimoni reflecteixen la ignorància de la joventut”

Aquest dimarts a #CarrerMajor parlem amb Jordi López, investigador de l’ICAC, qui ha dirigir l’equip de les excavacions a Perafort per aprofundir en els descobriments de l’aqüeducte del Francolí.

PUBLICITAT

Segons ens explica López, aquest projecte va ser un encàrrec de l’Ajuntament de Perafort i que el van portar a terme un grup reduït format per quatre persones, ja que segons assenyala l’invetigador “són espais molt limitats on cal treballar-hi de forma curosa i amb la mínima gent possible”.

Amb López també descobrim alguns detalls poc coneguts del 23 quilòmetres de l’Aqüeducte de les Ferreres, la seva història a l’època romana i quina és la seva situació actualment, tot i que segons López, “és una feina molt complicada d’excavació poder saber l’estat actual i complet d’aquesta construcció”.

A més de parlar dels treballs del projecte i de l’equip, també hem comentat amb l’investigador, els actes vandàlics al patrimoni com l’episodi més recent on es van realitzar unes pintades al Pont del Diable, un fet que López cataloga com “una mostra d’ignorància” de gent jove “que no té consciència del valor del patrimoni”.

PUBLICITAT