Kassem: “La falta de caixers fa que molts sensesostre vagin a la Part Baixa”

Aquest dimarts a #CarrerMajor parlem amb Omar Kassem, referent del projecte d’atenció a persones sense sostre de Creu Roja, en relació a la posada en marxa de l’Operació Iglú per les baixes temperatures.

PUBLICITAT

Kassem ha destacat la perillositat d’aquestes baixes temperatures que estem vivint i com la situació és molt més complexa per les persones sensesostre que no pas a l’estiu. A més, a Tarragona la falta de caixers i més a la part alta, fa que sigui encara més difícil que aquestes persones puguin refugiar-se. “La majoria es troben a la part baixa, a prop de El Serrallo, on tenen espais on poder estar sense que el vent els hi afecti molt”, explica Kassem.

Amb Kassem hem descobert una mica més sobre com funciona el seu servei que dona Creu Roja en col·laboració a altres serveis com també la Guàrdia Urbana. “Donem la informació que calgui, aliments calents, mantes, un lloc on poder passar la nit i també companyia”.

En la primera acció que es va portar a terme ahir a Tarragona, les diferents entitats es van dividir la ciutat per zones i van arribar a atendre a 13 persones sensesostre, tot i que només, 3 d’elles van voler acceptar la invitació a passar la nit a l’Hotel Lauria. “La majoria d’aquestes negatives era perquè ja estaven molt adormits i ben situats i no es volien moure”.

Segons Kassem, “cada cas, té una historia darrere” i és per això que també és molt important el fet de poder conèixer bé la situació de cada persona per poder ajudar-los.

L’Operació Iglú continuarà activa per la previsió de les baixes temperatures i des de la Creu Roja reafirmen que qualsevol ajuda és benvinguda i que mai hi ha massa voluntaris/es.

PUBLICITAT