Saballs: “Els tarragonins hem d’aprendre a cuidar el nostre patrimoni”

Aquest dilluns a #CarrerMajor parlem amb Anna Saballs, practicant tarragonina de trail running que després del repte i campanya al 2022 per recuperar la torre de Sant Simplici, engega ara #100XU, nova iniciativa al 2023 consistent en realitzar 100 carreres per un objectiu: recuperar el patrimoni arquitectònic de Catalunya en perill.

PUBLICITAT

Amb Saballs hem repassat com va començar aquesta aventura i com va sorgir la idea de pujar a la torre de Sant Simplici: “va començar com una idea sense motla pretensió, quan vaig veure que la gent s’interessava i s’animava, es quan tot ca començar agafar la repercussió que té ara”, explica Saball.

L’objectiu d’aquesta experiència? Recuperar el patrimoni més amagat però també que els tarragonins i tarragonines prenguin consciència. “Nosaltres som els que em de cuidar el nostre patrimoni i ser els primers en reconèixer el seu valor, i això encara costa”, afirma Saball.

Després d’aquesta iniciativa i a punt de posar en marxa el #100XU aquest 2023, Saball agraeix el suport de moltes entitats i creu que també cal “que l’administració s’impliqui”.

Per aquest repte que té per endavant, Saball es mostra esperançada de superar les expectatives d’enguany i té ganes d’ampliar horitzons. “M’agradaria anar més enllà i portar aquesta iniciativa arreu de Catalunya, hi ha patrimoni a molts indrets per recuperar”.

PUBLICITAT