Sedano: “És incongruent mantenir la previsió de passar les mercaderies pels nuclis poblacionals”

Aquest dimarts a #CarrerMajor hem parlat amb Eugeni Sedano, portaveu de la plataforma Mercaderies per l’interior sobre l’oposició i lluita per evitar el pas de trens de mercaderies per la costa.

PUBLICITAT

Sedano celebra que s’hagi encarregat un estudi de viabilitat per part del Ministeri per veure per on haurien d’anar aquestes mercaderies, però es mostra sorprès perquè igualment les obres tirin endavant. Assenyala que després de múltiples reunions amb organismes i autoritats per cercar una solució, es troben que avancen les previsions.
Amb aquesta realitat, Sedano assenyala que “és una incongruència que les mercaderies passin per on viuen les persones i les persones per viatjar hagin d’anar cada cop més lluny de casa”. En aquest sentit, també fa referència al soroll i la contaminació acústica, l’impacte mediambiental, l’alta freqüència de pas, les mercaderies perilloses, etc… entre d’altres arguments per defensar una alternativa per l’interior.

A més Sedano considera que una via del segle XIX no pot donar resposta a la logística del segle XXI i lamenta que les trobades i reunions no hagin servit per convèncer, i per aquest motiu continuaran lluitant. Justament la plataforma defensa el que Adif assenyalava fa 11 anys, que les mercaderies havien d’anar per l’interior per una banda tenir una línia pròpia i per altra evitar intromissió amb els trens de passatgers.

PUBLICITAT