El Consorci d’Aigües de Tarragona, el Pont del Diable de l’era moderna

Podríem entendre el Consorci d’Aigües de Tarragona com ”el pont del diable” de l’era moderna. Amb aquest senzill símil ens ha explicat a #CarrerMajor què és i el paper del CAT, Marta Bonillo, responsable de Relacions Externes i Comunicació del Consorci d’Aigües de Tarragona, qui ens ha detallat l’oferta de visites virtuals, dirigida a les escoles.

PUBLICITAT

I es que es tracta de l’ens encarregat de captar aigua, fer-la potable i encarregar-se de la seva distribució al territori. Amb més de 3 dècades en marxa, s’abasteix actualment a 63 ajuntaments i 25 indústries. El CAT s’encarrega de captar l’aigua del riu mitjançant els canals de les comunitats de regants, fer-la potable amb la planta de l’Ampolla i finalment distribuir-la als dipòsits dels Ajuntaments, en el cas de Tarragona, a l’empresa d’aigües municipal, Ematsa.

Per posar en valor la importància de l’aigua i la sostenibilitat, així com el paper del Consorci, aquest ofereix visites virtuals d’una hora aproximada de durada, dirigides a les escoles i recomanades a partir de 4t de primària, adaptant-se a cada centre. Bonillo explica que aquestes visites virtuals, que abans de la pandèmia eren presencials, es complementen actualment amb jocs online, com un ‘scape room’ per als alumnes de major edat.

Bonillo explica la importància de donar a conèixer als infants i joves com s’aconsegueix l’aigua ja que no sempre ha sortit de l’aixeta, així com fer-los saber que aquesta es pot veure sense problema. En aquest sentit assenyala que “si preguntem als nostres avis, abans hi havia un dèficit important en l’aigua de Tarragona”. I es que a finals dels anys 70 l’expansió industrial, agrícola i de serveis havia fet augmentar el consum d’aigua, i la sobreexplotació exhauria els recursos subterranis i salinitzava els pous, amenaçant el desenvolupament econòmic… En aquest sentit va nèixer i tirar endavant el CAT.

PUBLICITAT