Lorenzo: “La Nit de la Recerca té per objectiu captar el públic familiar i els joves com a futur”

Aquest dilluns a #CarrerMjaor hem conegut els detalls d’una nova edició de La Nit de la Recerca que tindrà lloc el 29 i 30 de setembre a la Plaça Corsini. Ens ho explica Urbano Lorenzo, vicerector de Política Científica i Projectes Interdisciplinaris de la URV, qui destaca la iniciativa de caràcter europeu que novament s’enfocarà en la recerca pel canvi.

PUBLICITAT

En aquest sentit, Lorenzo assenyala que “no sobre el canvi climàtic en sí sinó el canvi que ha de fer la societat precisament per tal que canvi climàtic no sigui una realitat i es pugui revertir”

Uns 300 investigadors hi participen en una seixantena de tallers i activitats variades dirigides al públic familiar, ja que “volem estimular l’esperit científic en les famílies i especialment els joves que són el futur”, indica.

Lorenzo també ha volgut destacar el caràcter multidisciplinar de la proposta i de la universitat, així com la implicació de 4 centres de recerca del territori com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica amb projecció internacional. No obstant això, també treu pit d’aquesta “Ciència de Kilòmetre zero, feta des del territori i per al territori”.

D’altra banda, i com cada dilluns, hem analitzat el cap de setmana esportiu i casteller amb el periodista Carles Cortés.

PUBLICITAT