#ComHoVeus? #11 – Osasuna Promesas – Nàstic (1-0)

Amb la derrota al camp de l’Osasuna Promesas el Nàstic encadena cinc jornades sense guanyar a la lliga (més l’eliminació a la copa) i comencen a encendre’s algunes alarmes. Antoni Pinilla i Carles Cortés analitzen el moment de l’equip i les possibles solucions per recuperar les victòries. Diumenge (20h) el Nàstic rebrà al Nou Estadi al Sestao River.

El minut a minut del Com ho veus?

PUBLICITAT

Carles Cortés (0:05): “És veritat que no m’esperava el gir radical del Nàstic als resultats, que no eren de les 5 jornades de lliga. En el terme mig hi ha sempre la virtut. I en la virtut, hi és la regularitat. Que falta? gol sens dubte. Què més falta? . Cal reflexionar des de la calma. No podem estripar-ho tot amb l’experiència que hem tingut les darreres temporades. Els equips que lluitin per l’ascens seran els equips que tinguin menys pressió. Em dona la sensació que el 16 de 18 va fer més mal del què pensem, sobretot per la frustració. La gent que sou del Nàstic ja sabeu com som: una temporada per pujar i l’altre per baixar.”

Antoni Pinilla (2:15): “La situació de l’equip comença a ser preocupant. No per la distància amb els equips de dalt, però si son reals els problemes de l’equip, tot el que ponderavem de l’equip, ara mateix no és capaç de guanyar i de sumar. L’equip comença a entrar una dinàmica molt negativa que no ajuda. La Copa tampoc ha ajudat, i l’equip va demostrar que a nivell ofensiu es troba atascat i tot el que aprofitaves a principi de temporada, se’t gira la truita en resultats en contra.”

Antoni Pinilla (3:50): “No veig tant de canvi. El desenvolupament del joc veus el mateix Nàstic, però tot el que veies a començament de temporada ara s’ha tornat en poques ocasions. No fas gol, i en dues o tres ocasions el rival et fa gol. Canvia l’eficàcia de l’equip dintre les àrees. Ha canviat en una àrea i en una altre. El camí no és tant llunyà com ens pensem. En defensa, una desconcentració és un gol. Generar a camp contrari costa molt més. En atac és molt més complicat generar.”

Antoni Pinilla (6:04): “Aquest equip està consturït al voltant de no encaixar gols. Si mires els números dels equips capdavanters, estàn en la linia. La Cultural porta 8 gols a favor en 11 partits. Els números del Nàstic no es troben tant allunyats com la Real Societat. La diferència és que en aquests moments claus, han arribat els gols en contra. No és un equip que està dissenyat per atacar.”

Antoni Pinilla (8:22): “Has de controlar totes les variables que tingui l’equip. No es pot personalitzar però veus les dades golejadores i no tens cap referència. Andy, 3 gols, Trigueros, 2… però ara mateix no estàs alimentant als teus davanters: Pablo, Gorka i Marc Fernández no tenen tampoc opcions clares per tenir ocasions.”

Antoni Pinilla (9:41): “S’ha d’entrenar la concentració a nivell defensiu i també dominar les àrees a nivell psicològic. En el moment que arriben tres vegades et fan gol. S’han de fer coses a nivell ofensiu per què l’equip pugui treballar jugades de gol.”

Antoni Pinilla (11:05): “Em sembla que posar pilotes a l’àrea o dir que t’hi has aproximat… no és encertat. No va tenir arribades el Nàstic, no va tenir jugades a l’àrea… has de generar ocasions clares de gol. No justifica posar pilotes a l’àrea sense sentit.”

Antoni Pinilla (12:41): ” L’equip crec que està preocupat a nivell psicològic i el què ha de saber la gent és que aquesta categoria és molt dificil. A nivell defensiu es troba bé, però a la que t’arriben uns quants cops, l’equip en moments claus no ho sap defensar.”

Antoni Pinilla (14:54): “Si has de parlar amb el què, has d’estar tranquil. Estàs a 3 punts del primer. Si que és cert que vas 8è, però si mires la classificació i els resultats… només estàs a tres de la primera plaça. Crec que el què (els resultats) no estem tant lluny. El tema és que l’equip no està bé, sis partits sense guanyar… el què preocupa és el com.”

Antoni Pinilla (16:35): “L’afició del Nàstic ha d’anar a l’estadi. El partit davant el Sestao ha de servir per donar una empenta a l’equip. A nivell defensiu no està tant lluny, el què passa que en petits moments l’equip rep gols. No pots fiar-ho tot a Nacho, Trigueros des de l’estratègia, a un colpeig d’Andy… s’ha de demanar més en atac a l’equip.”

Antoni Pinilla (18:10): “La sensació que tenim des de fora és que ens costa un munt arribar a l’àrea amb opcions. Guanyaves amb una jugada que tenies i feies… i és el que hem vist al començament de temporada. Jo crec que l’equip no ha variat tant des de l’inici de temporada.”

Antoni Pinilla (19:24): “Si ens fixem on hem ficat el focus, els centrals, van estar a bon nivell. El problema és que amb una jugada t’acaba fent un gol en una jugada no es va poder resoldre dins l’àrea… però els dos centrals van estar bé. Quines opcions va tenir Gorka? Quines opcions va tenir Pablo? Els davanters no tenen ocasions clares. No és un problema que xutem fora, és un problema que l’equip no genera.”

Antoni Pinilla (21:54): “Els petits detalls han minvat la confiaça de l’equip Això fa que tot no es vegi tant bonic com abans. Però, si t’hi fixces, el joc de l’equip és regular al què vèiem a principi de temporada.”

Antoni Pinilla (23:08): “Sobre el partit del Sestao, és un rival ferit i és perillós, per què és el cuer i és un partit per què l’equip tregui el cap, la cara i que els davanters apareguin per què puguin fer gols. El Nàstic ha d’incrementar el nivell ofensiu i l’aposta d’aquesta setmana ha de ser aquesta. S’ha de correr més riscos i l’equip ha de tenir arguments ofensius per donar-li la volta aquesta dinàmica.

PUBLICITAT