#ComHoVeus? #27 | Nàstic – Unionistas de Salamanca (0-1)

El Nàstic cau a casa per la mínima davant Unionistas de Salanca en un partit fluix i poc vistós. Els visitants van plantar un partit defensiu i van saber treure del partit a un Nàstic que volia tornar al camí de la victòria després dels dos empats consecutius amb Deportivo i Cornellà. Carles Cortés i Antoni Pinilla deliberen sobre el moment de l’equip, com afectarà aquesta derrota a l’equip, la dada arbitral d’un any sense xiular un penal i com afrontarà el Nàstic el seu tourmalet de partits abans d’enfrontar-se un rival directe com és la Ponferradina, diumenge a les 12h del migdia.

El minut a minut del Com Ho Veus?

PUBLICITAT

Carles Cortés (0:20): El problema no és l’ensopegada en sí (que ho és relativament), el problema és que l’ensopegada creï dubtes. Interns i externs.

Carles Cortés (0:45): Fa un parell de setmanes el Toni deia que estarà dalt de tot qui millor gestioni la situació, qui estigui més en calma, qui es posi menys nerviós. La setmana passada la Ponferradina va canviar d’entrenador sorprenentment, després d’Unionistas el Nàstic va disparar molt cap a l’àrbitre i l’estil del rival (ara en parlarem).

Carles Cortés (0:55):”Tot això dels resultats pot canviar cada setmana, ningú té la victòria assegurada i això serà caríssim. L’únic que podem controlar és el que fem nosaltres i és on ens hem de centrar per anar diumenge a Ponferrada a guanyar. Si comencem a buscar arguments en contra, en trobarem, perquè alguns no deixen de ser certs, com el tema dels penals. És veritat, però no ens hi podem aferrar perquè no depèn de nosaltres. Que el rival jugaria com jugaria, ja ho sabíem. Per tant, és el nostre estil, la nostra manera de jugar, la nostra manera de fer el que hem d’ajustar. Només depèn de nosaltres.”

Antoni Pinilla (2:53): “Em preocupa que la derrota generi dubtes. S’ha de mantenir la calma i no em va semblar que l’equip la tingués amb un equip que et va posar dificultats. Em sembla un argument pueril el dels penals en un any. Crec que no és necessari ni bo per l’equip i no és un camí. Crec que l’equip s’ha de centrar en el què ha de fer d’aqui a final de temporada.”

Antoni Pinilla (4:13): “Ahir l’equip va entrar en la dinàmica que va voler Unionistes, de tensió i que l’equip ha de mantenir la calma. L’equip ha aconseguit un objectiu molt important que sigui una promoció d’ascens que la tens gairebé feta. Si en fas més serà un premi. L’equip s’ha de destensionar i que ja tens a l’abast el premi. No podem posar el focus en l’àrbitre ni en una persecució.”

Antoni Pinilla (7:23): “S’ha de pensar com costa al llarg de tota la temporada. Un contra el Teruel i l’altre contra Unionistas de com costa al llarg de la temporada i l’equip està demostrant que li està costant. El tema arbitral no depèn de tu i has de focalitzar-ho d’una altre manera, que has de millorar en els propers partits.”

Antoni Pinilla (9:08):”En els partits d’aqui a finals de temporada en clau playoff ha de generar més futbol, més ocasions i si fas una lectura global, l’equip no ha generat per mereixer la victòria.”

Carles Cortés (10:20): “Hi ha una dada significativa. Si el Nàstic deixa la porteria a zero, ha sumat 39 punts de 45 possibles. Si el rival marca, només ha guanyat dos partits: Tarazona i Real Unión de Irún. El balanç és de 12 punts de 42 possibles.”

Antoni Pinilla (11:38):”Em sorprèn molt l’estadística per què defineix la solidesa que ha mostrat l’equip en defensa i defineix quins son els aspectes que permet un marge de millora: atacar millor, tenir més creativitat… i posar a jugadors en posició d’atac. Podem posar el focus en moltes coses: però no has marcat, el rival t’ha posat en el teu terreny.”

Antoni Pinilla (14:22): “No em va sorprendre l’onze inicial per què Dani Vidal veu que té molts recursos i pot trobar diversos perfils. La base no canvia en la linia defensiva: Varo, Nacho, Trigueros… però en atac si que pots desplegar més recursos amb Jaume Jardí i David Concha.”

Antoni Pinilla (16:27): “La baixa d’un jugador és important, però crec que Gorostidi i Montalvo tenen nivell per tenir rendiment i tenien un rol més protagonista a l’inici de temporada.”

Antoni Pinilla (19:30):”El “rush” final serà clau. L’equip té armes i pensant en el partit contra la Ponferradina l’equip ha de competir bé, que ha de mantenir la seguretat fora de casa que va demostrar contra el Depor i és on has de posar el focus de veritat. Mirar cap a dins, i veure què has de millorar. El teu objectiu és mirar el playoff i millorar en aquest tipus de partits que està costant.”

Antoni Pinilla (21:20): “Has de posar el focus en centrar-te en tu mateix ni posar el focus en cap estadística ni centrar-nos en els àrbitres.

Antoni Pinilla (22:20): “Em sembla una errada posar el focus en els àrbitres. Aquest equip ha fet moltes coses bé i que no entri en aquesta dinàmica, que es miri cap endins, aquest equip té moltes coses a millorar. És un equip sòlid, competitiu… però si comencem a mirar cap a fora ens posarem excuses i conspiracions i ens equivocarem.”

PUBLICITAT