#ComHoVeus #31 | Cultural Leonesa – Nàstic (3-0)

El Nàstic de Tarragona cau de forma contundent al Reino de León per 3 gols a 0 davant la Cultural Leonesa. Un partit on va imperar la contundència dels locals i el Nàstic va perdre l’average particular amb l’equip de León. Carles Cortés i Antoni Pinilla debaten sobre com queda la situació a la classificació de l’equip, què li queda a l’equip a final de temporada i sobre la inversió que se li ha de retornar al suec, Frederik Western que tot just s’ha de certificar aquest 30 d’abril amb valor d’un milió i mig d’euros.

El minut a minut del Com Ho Veus?

PUBLICITAT

Carles Cortés (0:20): “Aquest dimarts 30 d’abril de 2024 no és un dia qualsevol en el Gimnàstic de Tarragona, SAD. No pujarem per llei per un decret de la Federació; tinc la sensació que no s’anunciaran renovacions tot i que algunes semblarien cantades i, fins i tot, necessàries; a priori no passarà res de l’àmbit esportiu… De fet si no m’equivoco, ni tan sols hi ha entrenament, perquè la plantilla té la seva jornada de descans setmanal.”

Carles Cortés (0:40): “Aquest dimarts 30 d’abril de 2024 és el dia marcat perquè el Gimnàstic de Tarragona, SAD li torni a Fredrik Wester el primer dels crèdits d’un milió i mig d’euros que va concedir l’empresari suec ara fa uns quants mesos. No sabem si se li ha de tornar íntegrament o si només parcialment… Li poden tornar trinco trinco o li poden tornar en accions. Sigui l’opció que sigui és molt noticiable.”

Carles Cortés (1:20): “Per ser exactes, el document entregat als accionistes a la Junta General diu textualment: “Las partes se obligan a convertir la cantidad pendiente de devolución en acciones mediante una ampliación de capital sin prima de emisión”.

Carles Cortés (1:30): “Tenint en compte els números que s’anunciaven el passat mes de desembre sembla difícil que el Nàstic tingui ara 1,5 milions d’euros en cash per tornar. Una altra cosa seria demanar una pròrroga uns mesos. Esperar uns mesos un possible ascens a Segona Divisió i un cop ingressats diners frescos fer el retorn.”

Carles Cortés (1:40): “La segona opció és que Fredrik Wester rebi accions. Ho posem en context. Ja té un 20% després d’haver posat l’any 2021: 1.387.000€. Ara passaria a tenir aproximadament un 34% després d’haver posat 2.887.000€. Suposo que tard d’hora ens ho explicaran perquè no és una qüestió menor en la història del Nàstic. Tant si és una opció, com si és una altra, com si n’hi ha alguna altra que s’hagi pogut plantejar durant els últims mesos i no sabem…”

Antoni Pinilla (3:06): “És una derrota que pot fer mal. No a nivell de classificació, per què l’equip ho té a la mà, però ahir tal com es va desenvolupar el partit, ha faltat el que ha definit l’equip durant tota la temporada, la contundència a les dues àrees. Crec que és preocupant mostrar-te vulnerable davant un rival directe i perdre l’average amb un rival directe.”

Antoni Pinilla (5:16): “Un toc d’atenció hagués sigut un 1 a 0, o 2 a 0… però que l’average te l’iguali la Cultural Leonesa no és una bona notícia. Serà dificil que el Nàstic ensopegui d’aqui a final de temporada, però perdre un aventatge clar i el que t’ha definit durant tota la temporada.”

Antoni Pinilla (8:06): “En el context de playoff, no pots cometre cap errada, cap distracció… per què després costa molt a nivell ofensiu. Equips com el Depor, el Barça Atlètic o el Celta Fortuna tenen més capacitat ofensiva, però no pots permetre la possibilitat de posar-te per darrera.”

Antoni Pinilla (10:26) (sobre Unai Dufur): “Quan està tant definida la posició de central i juguen de forma excel·lent tant Nacho, com Trigueros, el teu rol minva molt en el nivell de protagonisme i confiança. Sempre diem que en un davanter hi ha més canvis, més variants… però a la línia defensiva és més dificil tot i demostrar-ho en els davanters.. És una situació complicada mentalment per un jugador com Dufur”

Antoni Pinilla (13:36): “Els jugadors han de tenir confiança i empenta del club, el cos tècnic… tenir 6 jugadors del planter del Nàstic és una bona notícia i és un plus. Montalvo i Oscar Sanz poden ser compatibles, tot i que manca algú que surti de posició, per això és diferencial Borja Martínez. Poden jugar els dos, però a mi m’agrada combinar perfils diferents. Hi ha característiques que fan que Borja sigui indispensable en l’onze inicial.”

Antoni Pinilla (18:36):”L’aposta és jugar amb dos puntes i no acaba de funcionar. Mula i Marc Fernández ofereixen coses importants, Jaume Jardí està erigint-se com a titular i Godoy m’està deixant una mica fred. T’aporta a nivell de pressió, però no acaba de filar prim amb Pablo i veig massa precipitació. Un jugador com Mula, Andy i Marc Fernández per darrera podria tenir més alternatives.”

Antoni Pinilla (20:46) (sobre el proper partit contra el CE Sabadell): “Crec que el Nàstic té un pel de pressió a la Nova Creu Alta. Depèn del que faci la Cultural i saps que has d’anar a fer un resultat positiu a Sabadell. Serà un partit dur i el que cal és consolidar la posició de playoff.”

Antoni Pinilla (23:06): “Precisament vaig estar a la Ciutat Esportiva del Nàstic, i algú que té un 34% de les accions és important. Pel que es va dir a la Junta d’Accionistes no som un club amb capital estranger. La Ciutat Esportiva hauria de tenir el nom d’algú reconegut

PUBLICITAT