#ComHoVeus #36 | Nàstic – Rayo Majadahonda (1-0)

El Nàstic de Tarragona tanca la lliga regular amb victòria davant el Rayo Majadahonda i certificar la segona plaça i una puntuació històrica per jugar els playoff d’ascens a Segona Divisió. El quadra ja definit, enfrontarà els de Dani Vidal contra el Ceuta, en una eliminatòria d’anada i tornada que tindrà el primer assalt aquest proper diumenge a les 21:15h. Carles Cortés i Antoni Pinilla posen notes a la temporada regular del Nàstic, com arriba l’equip a aquests playoff i com haurà d’afrontar la primera eliminatòria davant el Ceuta.

El minut a minut del Com Ho Veus?

PUBLICITAT

Carles Cortés (0:20): “Això avui serà una mica farragós i ple de números. Potser es fa pesat, però toca. I tant que toca! El Nàstic ha tancat la lliga regular segon classificat amb 70 punts (20 victòries, 10 empats i 8 derrotes). 40 gols a favor i 24 en contra. Ha estat l’equip menys golejat de la categoria.”

Carles Cortés (0:40): “El Nàstic ha tancat la lliga regular segon classificat amb 70 punts (20 victòries, 10 empats i 8 derrotes). 40 gols a favor i 24 en contra. Ha estat l’equip menys golejat de la categoria. Des de que existeix això de la Primera Federació o la Segona B, aquest Nàstic, el de Dani Vidal, és el tercer millor que hem vist darrera del de Jordi Gonzalvo la temporada 1996-1997 (va fer 75 punts) i de Vicente Moreno la 2014-2015 (en va fer 73). El primer no va aconseguir l’ascens, el segon sí.”

Carles Cortés (1:20): “I això és molt important. Aquesta temporada per a la història del club no assegura res, perquè ara arriba aquella maleïda promoció d’ascens on si repassem la història hem ensopegat més vegades que no pas hem assolit l’èxit. Això que ve ara no serà fàcil. Res de confiances ni excessos d’eufòria. Ja he dit altres vegades que hi ha una cosa que m’agrada molt. Si tenim partits decisius els jugarem a casa i el Nou Estadi haurà de respondre.”

Carles Cortés (1:40): “Aquesta serà la setzena vegada que intentem pujar de la tercera categoria a la segona del futbol estatal. 16è intent. Hem pujat tres vegades. Fins ara, 3 de 15. Aquest serà el setzè intent. Ens hem estavellat contra Vila-real B, Llagostera, Numancia, Las Palmas, Maó, Jaén, Castelló, Europa, Hospitalet, Sevilla Atlético, Mallorca i Rayo Vallecano. Estem preparats, tenim clara la nostra identitat, les virtuts i els defectes.”

Carles Cortés (2:20): “Ahhh, dos apunts d’aquells de necessito exterioritzar-ho. L’horari. Lamentable. Lamentable. Que no em venguin burres des de la Federació. Lamentable jugar un diumenge a les 21.15h. És per flipar, de veritat. També us he de dir una cosa, sort que no ens ha tocat al Nou Estadi jugar a aquesta hora d’un diumenge… Segon apunt. Si ell vol, Dani Vidal està renovat passi el que passi a partir d’ara. Té una clàusula al seu contracte on diu que si juga la promoció d’ascens té l’opció de seguir una temporada més. Jo crec que fa dies que el club hauria d’haver fet el pas i no hauria d’haver quedat condicionat a jugar la promoció.”

Antoni Pinilla (4:02): “Avui és un dia per fer balanç. Poso un excel·lent a la temporada i s’ha aconseguit competir a un gran nivell. No s’ha aconseguit l’ascens directe per què hi havia un equip favorit, però el Nàstic ha estat allà tota la temporada, amb regularitat, competitivitat… ho hem vist al llarg de tota la temporada i l’equip s’ha mantingut amb un nivell sempre alt i són números històrics.”

Antoni Pinilla (7:02): “El futbol mai és perfecte i que hi hagi equip que ho faci tot perfecte i siguin rodons. Segurament l’equip pot millorar però al final tu has de triar la forma en la qual vols jugar i el que em sembla més dificil per un equip és que es consolidi a la temporada, que tothom vagi a una, i quan veus un partit o com competeixen, la feina està feta. Ara s’ha de gaudir del playoff.”

Antoni Pinilla (9:32): “La nota de la temporada és d’excel·lent. Falta la cirereta final que és assolir l’ascens, però ara hem de ser conscient que tenim una oportunitat per pujar i que serà difícil. L’equip que s’adapti millor i gaudeixi als playoff tindrà més possibilitats.”

Antoni Pinilla (10:52): “L’equip té una identitat clara, que tothom que surt té una mateixa idea i és difícil destacar dos o tres jugadors només en aquest equip. És dificil que en aquesta categoria hi hagi jugadors que marquin la diferència. Si fas l’anàlisi, jo no posaria el focus amb els jugadors, sinó posar el focus en el cos tècnic.”

Antoni Pinilla (13:10): “No entenc els horaris. No pasaria res si els partits de playoff siguin unificats. Els playoff no son per mirar els altres partits. És inexplicable jugar un diumenge a aquesta hora.”

Antoni Pinilla (14:16): “Els jugadors i l’equip saben que son a un club que porta anys volent ascendir i aquesta pressió és bonica. Té una part bona i dolenta. Quan penses en el Málaga penses que ompliran l’estadi amb 40.000 persones i un dels seus capitals és que tenen un seguiment darrera espectacular. Per això, hem de saber que no es posi pes a les botes.”

Antoni Pinilla (15:56): “A mi m’agrada que es premi l’equip que queda per davant i que si acabés en empat, passaria el Nàstic. Els gols a favor fora de casa. Per mi era una aventatge pel que jugava la tornada fora de casa. Posant en valor això, veurem un partit tancat, que el Nàstic buscarà una bona situació per definir a casa i que un empat a 0 és el mateix que un empat a 2.”

Antoni Pinilla (18:06): “Crec que el Nàstic ha de sortir en bona situació, i per mi empatar al partit d’anada és bo i que el Nàstic no voldrà cometre errades, defensar molt bé, dues o tres ocasions i que no et passin per sobre. És una eliminatòria llarga i has de saber-lo gestionar.”

Antoni Pinilla (20:06): “És tant dificil i té prou dificultat l’eliminatòria contra el Ceuta i és evident que mires més enllà i és una final a 4, però crec que l’horitzó per tothom: afició, entorn… partit de Ceuta, fer un bon partit allà i refermar el que ha fet l’equip durant tota la temporada. Si es fa un bon partit d’anada, s’ha de refermar a la tornada a casa.”

Antoni Pinilla (24:46): “No sé si és un problema global el del futbol català per si és un conjunt de situacions. Amb el potencial que hi ha d’equips, bons entrenadors, futbol base… que no s’acabi de consolidar. No sé què és, però els equips catalans els costa entrar al futbol professional i veiem anomalies d’equips en altres categories. És problema d’encabir el futbol formatiu amb el salt i organització dels equips.”

PUBLICITAT