#ComHoVeus? #38 | Nàstic – AD Ceuta (2-1)

El Nàstic aconsegueix una victòria màgica en una nit per recordar amb més de 13.000 espectadors a les graderies. Els gols de Godoy i Borja Martínez donen el passi al Nàstic a la gran final per l’ascens a La Liga Hypermotion i on espera un rival ben complicat: el Màlaga. Carles Cortés i Antoni Pinilla analitzen la gran comunió que es va viure a l’estadi davant el Ceuta, els moments clau que va viure el partit per la victòria del Nàstic i com afrontarà l’equip el darrer esglaó per aconseguir el somni de l’ascens.

El minut a minut del Com Ho Veus?

PUBLICITAT

Carles Cortés (0:20): “Va ser molt guapo. Guapo, guapo de veritat. Quin ambient. Bestial. Quin Nàstic. Tot. Les 13.972 persones que estàveu al Nou Estadi no oblideu mai el dia del Ceuta. Penseu per sempre què vau fer aquell dia, amb qui el vau compartir.”

Carles Cortés (0:40): “A mi, la victòria m’alegra especialment pel Lluís, la Núria, el Jordi, el Víctor, l’Albert, el Xavi, la Meri i el Paco que estaven al camp després de compartir dinar. Per aquella il·lusió que tenien des de fa dies en aquest partit, en aquesta promoció. M’alegro per aquell soci amb qui vam coincidir a la rebuda de l’equip i em deia: molts d’aquests no venen habitualment. Té raó, però també son necessaris. Això sí, li vaig remarcar que socis com ell, dels històrics, són imprescindibles. Necessaris uns, imprescindibles els altres….”

Carles Cortés (0:50): “M’alegro per la Dolors que va acabar el partit saltant i botant amb la seva família a la grada. M’encanta veure que torna a ser feliç amb el seu Nàstic. M’alegro pel Joan Ramon que les ha vist de tots colors i ens vam creuar la mirada amb la victòria final. Aquella alegria ja no li treu ningú. Igual que l’Antonio que aixecava els braços recordant vells temps. M’alegro pel Rubén, que és crític quan toca, però que ho celebra com el que més. És perfectament compatible.


Carles Cortés (1:20): “M’alegro per l’Anna, lluitadora, especialment lluitadora, passional, de família molt nastiquera. Anna, força! M’alegro per la gent de la banda de música Ñeku, que els vaig conèixer en acabar el partit. Per la seva passió que els porta des de València a veure el Nàstic. Des de València! Que grans! M’alegro per l’Uri. Quan el veig admiro la seva fortalesa i és una de les persones que més es mereix tornar a veure el Nàstic a Segona.”

Carles Cortés (1:40): “Passi el que passi a partir d’ara, tot el que vam viure ahir, ens queda gravat per sempre. Que ningú ho oblidi.”

Antoni Pinilla (2:35): “Em remeto a la ultima època del 2016-2017, en què el Nàstic necessitava una il·lusió com aquesta, un estadi ple, una il·lusió positiva… fa moltes temporades que esperavem això. L’ambient que es va viure, l’energia positiva… crec que això ja tocava.”

Antoni Pinilla (3:45): “Son situacions per sentir orgull. Els nastiquers de tota la vida son essencials, però la capacitat de mobilització que té el Nàstic com a club a la ciutat… més enllà del que passi, està clar que el club manté una capacitat de mobilització important a la ciutat.”

Antoni Pinilla (5:30): “Seria el moment per omplir tot l’estadi al partit del Màlaga. Ja que és l’estació final, podrem viure un dia com aquest, d’aqui dues setmanes.”

Antoni Pinilla (6:14): “El futbolista es desperta amb responsabilitat. Els jugadors del Nàstic son conscients del què és el club. Ahir 3 jugadors eren de la casa, dos que sempre han estat al futbol base i expliquen els de fora què és el club… el futbolista va gaudir ahir, però saben que s’ho prenen amb responsabilitat.”

Antoni Pinilla (8:13): “El mèrit va ser dels futbolistes. Els vaig veure tranquils, sense esbarar-se i tot el que hi havia al voltant, hi havia una mica de tot. És l’ambient que esperes quan és una final d’aquestes característiques, tot i que hi ha coses que van estar fora de lloc.”

Antoni Pinilla (9:39): “La clau era sortir “a la desesperada”. L’equip havia d’aprofitar l’energia de la gent per poder posar-se per endavant al marcador. Vam veure un equip fluïd, responsable, talentós i van passar per sobre del Ceuta que es va veure superat defensivament a la primera part.”

Antoni Pinilla (13:09): “Amb l’opció que vam veure de Marc Fernández et tancava molt els passadissos interiors i jugant a casa l’indicat era David Concha i va fer un gran partit. Em van sobtar els canvis, sobretot per Pablo i Jardí que tenen més rodatge aquesta temporada i Concha va acabar fos.”

Antoni Pinilla (17:09): “A la segona part, el Nàstic va concedir i l’equip en atac no va generar. És un risc que vas córrer i té a veure amb els canvis que es van fer.”

Antoni Pinilla (18:10): “Si fas una anàlisi a la segona part, l’equip va córrer el risc. Per mi és una victòria merescuda per la gran primera part que va fer l’equip, però em va mancar una mica més a l’atac. La forma en què van marxar els canvis semblava que estava tot fet. L’equip va estar bé en defensa, però que han de reflexionar per què ho van fer. S’hauria de revisar per què hi ha alguna cosa que no entenc.”

Antoni Pinilla (20:29) (sobre el proper rival, el Màlaga): “Tal com s’ha desenvolupat l’eliminatòria amb el Celta, els ha costat. He vist jugadors que s’han criat a Segona Divisió. Els darrers 10 anys, el Malaga ha passat per la travessa del desert. Gràcies a la pedrera han pogut treure jugadors interessants per necessitat i son jugadors de talent, que s’han format allà… i tenen una bona base d’equip. Els ha costat tot molt al llarg de la temporada. Hem tingut bones experiències a La Rosaleda i l’equip està preparat per competir.”

Antoni Pinilla (22:59): “El partit d’anada és molt important. En un context normal, el partit es resoldrà al Nou Estadi. Però venir a casa, sabent que has de remuntar es fa coll avall. Per mi, la clau de l’eliminatòria amb el Ceuta és el gol de Gorostidi allà. Per mi el què passi a Màlaga serà important, però es resoldrà aqui. Serà important que tot es decidiexi aqui, però també serà molt important treure un bon resultat de Màlaga.”

PUBLICITAT